Cum se ajunge in Lincoln

Calatoria cu avionul la Lincoln

Lincoln nu are propriul aeroport, dar se afla in apropierea a trei aeroporturi, asa ca puteti calatori cu avionul pana la unul din aeroporturile de mai jos si apoi cu trenul catre Lincoln:
Robin Hood Airport Doncaster Sheffield, din Yorkshire. Din Doncaster aveti tren direct catre Lincoln.
Humberside Airport, din nordul Lincolnshire. Aeroportul este localizat langa satul Barnetby, unde exista o gara de unde puteti lua un tren direct catre Lincoln Central.
East Midlands Airport, din Castle Donington, Leicestershire.

Calatoria cu masina la Lincoln

Calatoria cu masina, din Romania catre Lincoln, presupune strabaterea mai multor tari: Ungaria, Austria, Germania, Olanda, Belgia, Franta. Aceasta calatorie are aproximativ 2700 de km, dintre care 2000 pe autostrada si costa 310 de euro, cu tot cu taxele de drum si la un pret al benzinei de aproximativ 1.50 euro. In medie, calatoria nu ar trebui sa dureze mai mult de 32 de ore, iar 20 dintre acestea ar trebui parcurse pe autostrazi. Pentru a trece din Franta in Anglia puteti alege dintre doua variante: feribotul sau Eurotunelul. In general, calatoria cu feribotul dureaza o ora si jumatate si costa in jur de 60 de lire dus-intors, in timp ce calatoria cu Eurotunel este mai scumpa, dar dureaza mai putin cu o ora. Preturile variaza in functie de perioada si de firma care efectueaza transportul. Cel mai bine este sa va interesati dinainte si sa faceti rezervare, pentru ca veti plati mult mai putin. De exemplu, o calatorie cu Eurotunel, fara rezervare facuta in prealabil, poate ajunge si la 200 de euro, pe cand costul minim cu rezervare este de aproximativ 80 de euro.

Lincoln se afla pe A46, intre Newark, Nottinghamshire si Grimsby, Lincolnshire si la capatul sudic al A15. Orasul este inconjurat de drumuri mici, iar provincia Lincolnshire nu are autostrazi.

Calatoria cu autocarul la Lincoln

Cursele cu autocarul din Romania pana in Anglia costa in jur de 250 de euro dus-intors si dureaza aproximativ 2 zile. In plus, nu exista autocar direct catre Lincoln, asa ca va trebui sa alegeti ca destinatie Londra, de unde puteti lua trenul catre Lincoln.

Aceste curse sunt operate de catre National Express si au escala in Germania, la Koln. Pentru informatii si rezervari puteti suna la numerele de telefon 021.316.36.61 (Eurolines, filiala National Express in Romania) sau 0870.608.2.608 (National Express Anglia).

Calatoria cu trenul la Lincoln

Din Romania, puteti calatori cu trenul spre Lincoln, schimband trenul la Londra si trecand prin Paris. Un bilet de tren cumparat din Romania catre Paris costa 233 de euro dus-intors, cu oferta sparnight de la Munchen. Daca doriti sa achizitionati un astfel de bilet trebuie sa o faceti din timp, deoarece locurile sunt limitate. Apoi, din Paris luati trenul catre Lincoln, pe care trebuie sa-l schimbati la Londra. Desi este necesar sa schimbati trenul la Londra, veti plati integral pretul biletului de la statia din Paris. Preturile biletelor variaza intre 125 si 360 de euro, in functie de anumite criterii: ora plecarii, clasa vagonului sau flexibilitatea datei. Cele mai scumpe bilete sunt cele la business class cu data flexibila. Din Paris veti calatori 2 ore si ½ pana la statia London St Pancras cu un tren Eurolines, iar din Londra trebuie sa schimbati atat trenul, cat si statia, astfel ca veti mai calatori inca 2 ore, de la statia London Kings Cross pana in Lancaster cu un tren al companiei East Coast.

Pentru informatii despre calatoria pana la Paris adresati-va CFR Calatori, iar pentru a consulta rutele si tarifele de la Paris catre Lancaster trebuie doar sa accesati site-ul Eurostar, unde este suficient doar sa introduceti orasul din care plecati si destinatia dorita pentru a putea alege optiunea care vi se potriveste.