Transport Lincoln

Informatii despre transport si despre orarul autobuzelor puteti gasi telefonand la numarul 01522 873 655. Gasiti astfel de informatii si la Centrul de informatii trustice, localizat pe castle Hill, nr. 9.

Bilete si carduri de calatorie in Lincoln

Biletele si cardurile de calatorie se achizitioneaza din statiile de autobuz din oras. Pretul unui bilet valabil pentru o calatorie este de 1.40 lire, iar pentru un copil 0.70 lire. Pentru un card valabil intreaga zi, un adult trebuie sa plateasca 3 lire, iar un copil 1.60 lire.

Autobuzele in Lincoln

Asteptarile in ceea ce priveste transportul public nu ar trebui sa fie mari, orasul fiind unul de marime rezonabila si nu foarte mare. Exista autobuze care circula regulat, dar acestea sunt, de regula, folosite pentru calatorii din partea de sud din Lincoln si din partea de nord din Hykeham catre nordul Lincolnului si mai putin pentru opriri scurte si dese in centrul orasului.

De altfel, cea mai usoara modalitate pentru a ajunge in centrul orasului este mersul pe jos. Orasul este mic si compact, cu servicii si atractii care se afla la cateva minute unele de celelalte. De exemplu, puteti ajunge pe jos, de la capatul de est la cel de vest intr-o ora, intr-o plimbare foarte lejera.

Insa, daca doriti sa ajungeti la destinatie cu autobuzul, este bine de stiut ca principalul operator de transport este Stagecoach, care realizeaza rute atat in oras, cat si in intreaga regiune, asigurand accesul la centrul orasului si la satele ce il inconjoara.

Statia de autobuz a Stagecoach o puteti gasi in centrul orasului, pe Meville Street.

Consiliul Judetean Lincolnshire ofera un serviciu numit Dial-a-Ride. Acest serviciu este dedicat persoanelor cu dizabilitati si persoanelor cu varsta de peste 60 de ani, care nu pot calatori folosind transportul public. Masina respectiva vine la destinatia aleasa de dumneavoastra si va asigura transportul in interiorul orasului, pe o raza de maximum 6 mile.

In afara serviciului Dial-a-Ride si Stagecoach, in Lincoln mai exista si serviciul Walk and Ride, acesta facand legatura dintre zonele de shopping dintr-o parte si cealalta a orasului. Serviciul functioneaza in fiecare zi, de luni pana sambata de la 10:00 la 17:00 si duminica de la 12:00 la 17:00. Autobuzul opreste in urmatoarele statii, la un interval de 20 de minute: Silver Street, Castle Square, Northgate, Newport Arch, Westgate, Union Road, Park Street, Brayford, St. Marks, St. Mary’s Street, Wigford Way.

Masini de inchiriat in Lincoln

Masinile pot fi inchiriate din doua locuri: Enterprise, localizat pe Outer Circle Road si Hertz, pe care-l puteti gasi in spatele hotelului Holiday inn, pe Brayford Wharf. Oricum, mersul cu masina prin oras nu este recomandat, deoarece in Lincoln exista numai strazi cu sens unic, iar acest lucru induce in eroare turistii, uneori chiar si localnicii.

Taxiuri in Lincoln

Taxiurile sunt disponibile peste tot in oras. Preturile difera in functie de zona, iar toate firmele sunt reglementate de catre Consiliul Local Lincoln. Va sfatuim sa evitati companiile de taxi care nu au licenta. Este ilegal ca acele taxiuri sa transporte persoane si, cel mai important, in cazul unui accident acestea nu au niciun fel de asigurare.