Cum se ajunge in Liverpool

Calatoria cu avionul la Liverpool

Liverpool John Lennon Airport este principalul aeroport al orasului. Acesta este servit si de companii aeriene low-cost, cum ar fi Easyjet (una dintre cele mai ieftine din lume) si Ryanair.

Din pacate nu exista zboruri directe Bucuresti – Liverpool, insa aveti de ales dintre cateva zboruri cu doua escale sau una. Prima optiune cu doua escale este oferita de compania aeriana AirFrance, cu escala la Paris si apoi la Amsterdam. Durata dintre plecare de sosire este de aproape 8 ore, dar poate ajunge si la 15 ore. Cea de-a doua optiune este data de Alitalia, ce face escala prima oara la Roma si apoi la Amsterdam. Austrian Airlines va ofera ultima solutie cu doua escale, oprind in Viena si apoi Amsterdam. KLM Airlines si Tarom va pun la dispozitie insa un zbor cu o singura escala, la Amsterdam, ce dureaza si mult mai putin.

Aeroportul se afla la aproximativ 12 km de centrul orasului, iar taxiuri se gasesc foarte usor in aeroport. Pentru calatoria spre oras va trebui sa platiti aproximativ £12. De asemenea, puteti opta pentru un autobuz al companiei Airport Express ce costa doar £2.60 pentru adulti si £1 pentru copii, ajungand in 45 de minute in centrul orasului.

Calatoria cu trenul la Liverpool

Pentru a ajunge din Romania in Regatul Unit cu trenul, exista ruta Bucuresti-Ploiesti-Brasov-Sighisoara-Budapesta-Viena-Linz-Salzburg-Munich-Saarbrucken-Paris-Lille-Londra. De acolo puteti lua un alt tren spre Liverpool. In cazul in care va intrebati daca acesta optiune este mai scumpa sau daca va trebui sa schimbati trenul de mai multe ori, raspunsul este afirmativ in ambele cazuri.

De la Londra, trenul face doar doua ore si este unul disponibil in fiecare ora. Puteti plati £60 de lire pentru bilet daca il cumparati in ziua calatoriei, sau doar £8 daca il rezervati din timp, cu 2-3 saptamani inainte.

De asemenea, daca doriti sa combinati aceste doua modalitati de calatorie, puteti zbura pana la Londra si de acolo sa luati un tren catre Liverpool. Mai mult, aceasta optiune va poate costa mai putin, mai ales daca optati pentru un zbor low-cost.