Informatii utile Liverpool

Date generale


Moneda: Lira sterlina (GBP)
Limba oficiala: Galeza, Engleza
Fus orar: GMT 00:00

Liverpool este recunoscuta pentru


arhitectura
cultura
puncte de interes
muzee
situri religioase
atractii inedite

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Liverpool

Orasele britanice sunt destul de mohorate si ploioase in zilee de toamna si de iarna, asa ca cea mai buna solutie ar fi sa veniti pe timp de primavara sau vara.

Temperaturi medii lunare in Liverpool, Anglia

De asemenea, in august aici are loc Mathew Street Festival, un foarte mare si cunoscut festival de muzica. Acesta este cel mai mare festival in aer liber de muzica din Europa, strangand anual peste 500.000 de oameni.

Ce sa luati in bagaj

Oriunde ati merge in Regatul Unit, nu uitati niciodata umbrela. Ploile sunt destul de dese aici si de cele mai multe ori neasteptate, asa ca trebuie sa fiti pregatiti. De asemenea, cateva haine mai groase nu va vor fi inutile, pentru ca seara temperatura poate scadea considerabil, chiar si vara. Mai mult, in Liverpool e o alta cultura, o civilizatie noua, totul e diferit, asa ca nu va uitati aparatul de fotografiat, momentele traite aici le veti dori cu siguranta imortalizate.

Buget de vacanta in Liverpool

Multe dintre obiectivele turistice pe care veti avea sansa de a le vizita in Liverpool sunt gratuite, insa este bine sa va luati macar cateva zeci de lire pentru biletele de intrare la muzee sau alte obiective. De asemenea, Liverpool este un oras destul de mare. In ciuda faptului ca centrul orasului poate fi parcurs usor pe jos, puteti opta la taxiuri si autobuze pentru restul orasului, lucru care mai costa in plus cateva zeci de lire.