Transport Liverpool

Autobuzele in Liverpool

Majoritatea autobuzelor pleaca dinspre centru in orice parte a orasului. Principalele statii din centru sunt Paradise Street Intercharge, cu ruta spre sud si Queen Square, cu ruta spre nord si est. Ambele statii sunt supravegheate de personalul firmelor de transport ce va va indruma ce autobuz sa luati si unde sa coboriti pentru a ajunge la destinatie. Principalele companii de transport in comun din Liverpool sunt Saveaway, Solo si Trio. Un bilet pentru a calatori fara limita o zi intreaga in „Aria C” costa £3.30. Aria C include centrul orasului, vestul Huyton, nordul pana la Crosby si sudul pana la Speke. Pentru o lira in plus, va puteti achizitiona un bilet valabil in tot orasul. Compania Trio nu ofera numai autobuze, ci si feriboturi si trenuri prin oras, iar biletul pentru o saptamana costa £14.70. Nici Trio, nici Solo nu ofera calatorilor optiunea de a cumpara un bilet pentru o calatorie sau o zi, ci o saptamana, o luna sau un an. Prin urmare, acestea doua pot fi luate in considerare numai daca stati o satamana sau mai mult.

Taxiurile in Liverpool

Clasicele taxiuri britanice negre va stau la dispozitie in orice ora din zi si din noapte. Trebuie sa fiti insa foarte atenti daca taxiul in care urcati este licentiat, pentru a nu fi in pericol sau pentru simplul fapt sa platiti tarifele orasului, nu mai mult, cum sunt acestia tentati sa va ceara. Cea mai buna solutie este sa apelati telefonic compania de taxiuri si sa faceti o comanda la locul unde va aflati, astfel veti fi ocolit de orice risc.

Feriboturile in Liverpool

Liverpool este impanzit de ape, motiv pentru care aveti optiunea sa vedeti orasul si de pe un feribot. Unul dintre ele este The Mersey Ferry, despre care s-a si compus un cantec, „Ferry Cross the Mersey”, ce va ofera o zi extraordinara afara din casa si o modalitate foarte frumoasa de a vedea orasul. A doua optiune o constituie The Yellow Duck Marine. Acesta ofera un alt punct de vedere asupra Liverpool-ului, fiind plimbat in prin oras intr-un frumos feribot galben, ce a supravietuit celui de-al Doilea Razboi Mondial.