Cum se ajunge in Manchester

Calatoria cu avionul la Manchester

Aeroportul din Manchester, situat la aproximativ 16 km sud dc oras, este al treilea aeroport ca marime din Marea Britanie. Aproximativ 100 de companii aeriene deservesc 175 de destinatii internationale si din Regatul Unit.

Autostrada M56 nord duce direct in Manchester, via A5103. Exista curse de tren frecvente dc la aeroportul din Manchester la gara Piccadilly (15-20 de minute) si curse de autobuz de la aeroport la statia de autobuze Piccadilly Gardens (o ora). O cursa de taxi de la aeroport la centrul orasului costa intre 12 si 15 £. Pentru mai multe detalii sunati la Greater Manchester Passenger Transport Executive (GMPTE).

Calatoria cu autocarul la Manchester

National Express deserveste zona cu plecare din autogara Victoria din Londra. O calatorie pana la Manchester dureaza 5 ore.

Autogara de pe strada Chorlton, situata la cateva sute de metri la vest de gara Piccadilly din centrul orasului Manchester, este principala autogara pentru cursele de autobuze regionale si de lunga distanta. Majoritatea curselor locale pleaca din statia de autobuze de la Gradinile Piccadilly, nodul central al retelei urbane de autobuze. Cursele de navete Metroshuttle ofera gratuit trei trasee circulare in jurul centrului orasului. Acestea sunt disponibile zilnic la fiecare 5-10 minute de la 7:00 la 19:00 (duminica intre 10:00 si 18:00).

Cursele TransPeak din Manchester la Derby se opresc in Bakewell, cu plecari din 2 in 2 ore din statia de autobuz de pe strada Chorlton din Manchester.

Pentru informatii despre calatoriile cu autobuzul in Manchester sunati la GMPTE.

Calatoria cu masina la Manchester

Desi automobilul nu este un castig in tururile prin centrul orasului Manchester, acesta este vital pentru excursii in imprejurimi.

Ca sa ajungeti la Manchester de la Londra, mergeti pe M1 spre nord pana la M6, iesiti de pe M6 pe 21A si intrati pe M62 spre est, care devine M602 cand intra ih Greater Manchester. M60 este centura din jurul lui Manchester. La Liverpool se ajunge iesind de pe M6 in acelasi loc, 21A, si mergand pe M62 spre vest in oras. Timpul de calatorie pana la Manchester sau Liverpool de la Londra este 3-3'/2 ore. Asteptati-va la trafic intens in afara Londrei in weekend spre toate destinatiile din nord-vest.

Autostrada cu taxa M6, prima din Marea Britanie (3,50£, 2,50£ noaptea), se intinde intre iesirile 4 si 1 IA de pe M6 si ofera o alternativa mai rapida de deplasare la M6.

Calatoria cu trenul la Manchester

Firma Virgin Trains deserveste zona cu plecare din gara Euston din Londra. Cursele directe din Londra la Manchester dureaza aproximativ 3 ore.

Cursele intre gara Piccadilly din Manchester pleaca la fiecare o jumatate de ora in timpul zilei. O astfel de calatorie dureaza aproximativ 50 de minute.

Pentru orarul curselor sunati la National Rail Enquiries, serviciul telefonic de informatii feroviare (National Rail Enquiries, tel: 0845/7484950)

Tramvaiul in Manchester

Transportul de calatori cu tramvaiul in Manchester este asigurat de Metrolink, ale carui tramvaie circula prin centru si pana in suburbii. Serviciul Eccles ofera opriri la Manchester United Stadium, stadionul echipei Manchester United (Old Trafford).

Cumparati-va bilet (cu bani lichizi) de pe peron inainte de a va urca in tramvai.