Cum se ajunge in Norwich

Calatoria cu avionul la Norwich

Din fericire, orasul Norwich are propriul aeroport, asa ca o calatorie cu avionul ar trebui sa-i fie la indemana oricarui turist care se hotaraste sa-l viziteze. Aeroportul International Norwich (Norwich International Airport) este situat la aproximativ 5 km nord de centrul orasului. Acest aeroport ocupa locul 30 in topul celor mai aglomerate aeroporturi din Regatul Unit.

Un zbor din Bucuresti catre Norwich va costa, in medie, 400 de euro, dus-intors, cu toate taxele de aeroport si cu escala in Amsterdam si Manchester.

Calatoria cu masina la Norwich

Calatoria cu masina, din Romania catre Norwich, Anglia, presupune strabaterea mai multor tari: Ungaria, Austria, Germania, Olanda, Belgia, Franta. Aceasta ruta are aproximativ 2600 de km, dintre care 2000 pe autostrada si costa 320 de euro, cu tot cu taxele de drum si la un pret al benzinei de aproximativ 1.50 euro. In medie, calatoria nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de ore, iar 19 dintre acestea ar trebui parcurse pe autostrazi. Pentru a trece din Franta in Anglia puteti alege dintre doua variante: feribotul sau Eurotunelul. In general, calatoria cu feribotul dureaza o ora si jumatate si costa in jur de 60 de lire dus-intors, in timp ce calatoria cu Eurotunel este mai scumpa, dar dureaza mai putin cu o ora. Preturile variaza in functie de perioada si de firma care efectueaza transportul. Cel mai bine este sa va interesati dinainte si sa faceti rezervare, pentru ca veti plati mult mai putin. De exemplu, o calatorie cu Eurotunel, fara rezervare facuta in prealabil, poate ajunge si la 200 de euro, pe cand costul minim cu rezervare este de aproximativ 80 de euro.

Soselele importante din jurul orasului Norwich sunt M11, A11, A12, A140, A14, A47, A1 si M1.

Calatoria cu autocarul la Norwich

Cursele cu autocarul din Romania pana in Anglia costa in jur de 250 de euro dus-intors si dureaza aproximativ 2 zile. Aceste curse sunt operate de catre National Express. Pentru informatii si rezervari puteti suna la numerele de telefon 021.316.36.61 (Eurolines, filiala National Express in Romania) sau 0870.608.2.608 (National Express Anglia).

Cursele National Express pleaca din Londra si alte orase importante catre Norwich de mai multe ori pe zi. O calatorie cu autocarul din Londra catre Norwich dureaza aproximativ 3 ore. Toate cursele opresc pe Surrey Street, in centrul orasului Norwich. Statia de autobuz gazduieste un birou de informatii si o cafenea.

Calatoria cu trenul la Norwich

Gara din Norwich este situata in estul orasului si este manageriata de compania Greater Anglia. Aceasta reprezinta terminalul nordic al Great Eastern Main Line. Din gara Norwich pleaca trenuri catre Londra, cu o frecventa de 30 de minute, dar si catre alte orase, precum Cambridge, Yarmouth, Lowestoft sau Sheringham. Cursele sunt executate si retur, asa ca daca va aflati intr-unul dintre orasele mentionate anterior, puteti ajunge in Norwich cu trenul. De exemplu, calatoria cu trenul din Londra spre Norwich dureaza aproximativ o ora si 50 de minute, iar cea din Cambridge dureaza o ora si 10 minute.