Cum se ajunge in Oxford

Calatoria cu avionul la Oxford

In Oxford se ajunge usor de la principalele aeroporturi din Londra.

Calatoria cu autocarul la Oxford

Daca n-ati inchiriat o masina, autobuzul reprezinta al doilea cel mai bun mod de a explora Valea Tamisei. Companiile Oxford Bus, Megabus si Oxforn Tube ofera in fiecare ora mai multe curse spre Oxford in timpul orelor de varf si la fiecare 60 de minute in timpul noptii. Punctele de plecare din Londra sunt gara si autogara Victoria, ca si statiile de metrou Baker Street si Marble Arch. Compania Oxford Bus ofera de asemenea „The Airline", un serviciu de naveta dus-intors de la Oxford la Gatwick (25 £) si Heathrow (18 £) la fiecare 30 de minute.

Alte companii locale de autobuze, ca Stagecoach, leaga asezarile dintre Oxford si Henley cu servicii spre aeroportul Heathrow si Londra. Reading Buses leaga de asemenea Oxford si Reading de aeroporturi, iar First of Bracknell deserveste oraselele din Berkshire. Pentru informatii despre autobuze si alte forme de transport public, contactati Traveline.

Compania Oxford Bus ofera un bilet valabil pentru o zi (4 £) si un bilet Freedom valabil pe 7 zile (12 £), pentru calatorii nelimitate cu autobuzul in Oxford.

Calatoria cu masina la Oxford

M4 si M40 pornesc spre vest din Londra, astfel incat puteti ajunge intr-o ora la Oxford (90 km), cu exceptia orelor de varf. Desi soselele sunt bune, aceasta sectiune a centurii de navetisti are un trafic intens, chiar si pe drumurile secundare. Parcarea in orase poate fi de asemenea o problema, asa ca prevedeti-va timp suficient.

Calatoria cu trenul la Oxford

Trenurile spre Oxford (o ora) pleaca din gara londoneza Paddington. Pentru orare, telefonati sau vizitati site-ul web al National Rail Enquiries.