Informatii utile Southampton

Date generale


Moneda: Lira sterlina (GBP)
Limba oficiala: Galeza, Engleza
Fus orar: GMT 00:00

Southampton este recunoscuta pentru


istorie
plimbari in aer liber
arta
centre culturale
cladiri istorice
cultura

Cand este indicat sa vizitati orasul Southampton

Datorita climatului ceva mai bland din aceasta zona, orasul poate fi vizitat in orice perioada a anului, insa vara si primavara va vor fi intotdeauna recomandate ca prime optiuni. Daca sunteti un fan al festivalurilor, cele mai multe au loc in primele doua luni ale verii. In iunie au loc Southampton Kite Festival, Beer Festival si un festival numit „Power in the Park”, ce are ca tema principala muzica. Este foarte faimos pentru multimea ce o aduna, ce depaseste 80.000 persoane anual. Iulie ofera „The Larmer Tree Festival”, un alt festival de muzica ce creeaza o atmosfera continua de petrecere. Tot in iulie are loc si Garden Festival, un festival al florilor.

Temperaturi medii lunare in Southampton, Anglia

Ce sa luati in bagaj

Oriunde ati merge in Marea Britanie, asigurati-va ca aveti o umbrela cu dumneavoastra. De asemenea, cateva haine mai groase nu vor strica in nici o perioada a anului. Pentru amintiri de neuitat, asigurati-va de asemenea ca aveti un aparat de fotografiat la dumneavoastra.

Buget de vacanta

Suma de bani necesara pentru calatoria dumneavoastra depinde in cea mai mare parte de locul unde doriti sa  va cazati, de locurile pe care doriti sa le vizitati, modalitatea de calatorie pe care o abordati (pe jos/autobuz/taxi) si multe altele. Prin urmare, veti avea nevoie cu siguranta de cateva zeci de lire pentru transport si trebuie sa stiti ca mancarea in Marea Britanie este ceva mai scumpa, mai ales la restaurant.

Transportul in Southampton

Autobuzele in Southampton

Southampton beneficiaza de o retea de autobuze foarte buna. Principalele rute opereaza din 10 in 10 minute fiecare si majoritatea ajung in centrul orasului. Cu toate acestea, multe ies din aria centrului, avand directii diferite catre periferie.

Taxiurile in Southampton

Aceasta arie nu este dezvoltata aici la fel de mult ca in alte orase din regat, insa taxiurile sunt si ele prezente. Atunci cand va urcati in unul, fiti foarte atenti sa fie certificat si sa circule legal.