Ghid turistic Taunton

Recomandat pentru: shopping, traditii, relaxare

Despre Taunton

Taunton, resedinta comitatului Somerset, este un mic oras din sudul Marii Britanii. Orasul in sine, impreuna cu suburbiile, aduna aproximativ 61.400 de locuitori, fiind cel mai mare oras din comitat. Are o istorie religioasa si militara de peste 100 de ani, astazi trecand printr-un proces de reabilitare totala. De asemenea, oraselul are conexiuni bune de transport cu multe alte destinatii turistice din Anglia, lucru ce ii accentueaza rolul economic si comercial.

Orasul atrage prin istoria interesanta, arhitectura, arheologie, Country cricket, intrecerile cu cai, teatru si multe altele. Pentru o excursie frumos planificata, Taunton Tourist Information Centre va sta la dispozitie, oferindu-va informatii despre oras si lucrurile ce pot fi facute aici, astfel incat sa aveti o vacanta cat mai antrenanta. O vizita in micul oras va va oferi voua si familiei o experienta de neuitat. Veti fi impresionati de ospitalitatea si siguranta oferita de oras. Taunton ofera o varietate mare de magazine, restaurante si alte facilitati de agrement. O zi de shopping aici se poate dovedi foarte placuta.

Un loc interesant de vizitat aici este un mic cartier de casute, numit Gray’s Almshouses. Casele au fost initial construite pentru femeile sarace singure, in anul 1615, de catre Robert Gray. In incinta exista o camera mica ce pastreaza inca bancile de atunci si vopseaua tavanului. In 1930, casutele au fost transformate in birouri pentru Consiliul Rural al Comunitatii. Un alt loc de vizitat este castelul Taunton, ce include Somerset Country Museum si The Castle Hotel. Impreuna aceste trei cladiri formeaza un lant de cladiri municipale in apropierea arcului Castel Bow de pe Fore Street.

Taunton poate fi inclus intr-un mic circuit in Anglia, care sa cuprinda, printre altele, vizite in Bristol, Plymouth si alte destinatii din zona de sud-vest a insulei britanice.

Aria din apropierea raului de langa oras este inconjurata de case de vacanta, un supermarket numit Morrisons si Teatrul Brewhouse. Spre centru se gaseste un club numit Dellers Wharf Nightclub, Bridge Street si Gradinile Goodlands. Daca doriti sa faceti cumparaturi in zona, aici veti gasi magazine precum PC World, Halfords, Homebase, Tautons si, nu un ultimul rand, un magazin Sainsbury. In apropiere exista si o piata, numita The Old Market, ce a fost, in trecut, o piata a fermierilor.

Orasul Taunton se lauda si cu o serie de parcuri extrem de frumoase: Vivary Park, Goodlands Park si Victoria Park. Cel mai frumos dintre ele este cu siguranta Vivary Park, ce se afla pe terenul unei foste ferme de peste, numita „vivarium”. In zona se afla si un memoriu de razboi ce dateaza din 1992, un teren de mingolf, terenuri de tennis, doua locuri de joaca pentru copii, si bineinteles mult verde - copaci, gradini de trandafiri si altele. Aici are loc anual si Taunton Flower Show, inca din secolul XIX, ce atrage peste 24.000 de vizitatori in cele doua zile de festivitati.

Taunton