Cum se ajunge in Winchester

Calatoria cu avionul la Winchester

Aeroporturile cele mai convenabile pentru Winchester sunt (in ordinea distantei):
Aeroportul Southampton, este un aeroport relativ mic ce serveste destinatii din Marea Britanie si Europa. Acesta este la aproximativ 8 mile de Winchester pe autostrada M3 (spre nord). Exista un serviciu feroviar direct de la Southampton statia Airport Parkway, care este in imediata apropiere a cladirii terminalului aeroportului, catre Winchester: patru trenuri pe ora, aproximativ 10 minute de calatorie.

Aeroportul Heathrow Londra este la aproximativ 60 de mile de Winchester pe autostrazile M25 si M3 (spre sud). Aceasta este unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, cu zboruri catre toate destinatiile majore. Rail Air, asigura legatura intre aeroport si Londra, de unde poate fi luat trenul catre Winchester, varianta mai ieftina si care dureaza mai putin fiind insa cu autocarul. In aeroport exista Heathrow Express Bus Station de unde puteti lua autobuzul catre Winchester, calatoria avand o durata de aproximativ o ora.

Aeroportul London Gatwick, este la aproximativ 80 de mile de Winchester pe autostrazile M23, M25 si M3. Calatoria cu trenul din statia Clapham Junction (atentie: Gatwick Express nu opreste aici), pana in Winchester dureaza aproximativ doua ore.

Linii aeriene:
Daca doriti sa calatoriti cu avionul, aeroportul situat la cea mai mica distanta de Winchester este cel din Southampton. Liniile aeriene mai importante care ofera zboruri pe ruta Bucuresti - Southampton sunt: Air France, KLM, British Airways, Swiss Air, Tarom. Calatoria include una sau doua escale, functie de compania pentru care veti opta.

Mai avantajos este sa calatoriti pe ruta Bucuresti - Londra (Heathrow), asta din cauza preturilor mai mici cat si a faptului ca exista linii aeriene care ofera zboruri directe pe aceasta ruta. Companiile care ofera zboruri directe spre Londra sunt Wizz Air (circa 200,49 euro), Blue Air (circa 212,47 euro), Tarom, Air France. Exista si companii care ofera zboruri care includ una sau doua escale, printre acestea numarandu-se Lufthansa (circa 258 euro), Germanwings, Pegasus Airlines, Alitalia.

Calatoria cu trenul la Winchester

Winchester are o statie de cale ferata pe linia principala de la Londra la Southampton, Bournemouth, Poole si Weymouth. De asemenea, gara Winchester este deservita si de linia Reading, Oxford, Birmingham.

Din Londra, trenurile pleaca din statia Waterloo; exista mai multe trenuri pe ora, calatoria avand o durata de circa o ora. Un bilet ,,ieftin” de o zi dus-intors pentru adulti intre Winchester si Waterloo costa de obicei in jur de 22 de lire.

Calatoria cu autobuzul la Winchester

National Express opereaza servicii de transport catre Winchester din orase din intreaga tara, inclusiv Londra. Biletele se cumpara in avans iar autocarele opresc in Broadway.

Megabus, care prevede pre-rezervare online, ofera zilnic bilete ieftine catre Winchester, pe rutele spre Southampton si Bournemouth. Statiile sunt la Parcul Sf. Ecaterina si Park and Ride.

Calatoria cu masina la Winchester

Winchester este situat convenabil fata de autostrada M3 de la Londra la Southampton, cu acces la A34 dinspre Midlands si dinspre Nord. Winchester si centrul orasului sunt considerate ca fiind neprietenoase pentru masini. Un excelent Park and Ride se afla langa jonctiunea 10 pe M3 (de pe M3 nord, iesiti pe jonctiunea 9 si urmati semnele). Autobuzele ofera o legaturi spre centrul orasului la fiecare 10-15 de minute, calatoria avand o durata sub 10 minute.

Functioneaza Luni-Vineri 07:30 - 18:30; Sambata 08:00-18:00; nu functioneaza duminica.
Tarif: 2,70 lire / masina (inclusiv toti pasagerii).

Daca doriti sa faceti calatoria cu autoturismul va recomandam ruta: Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Vilcea - Sibiu - Deva - Szeged - Kecskemet - Budapest - Györ - St. Pölten - Wels - Deggendorf - Regensburg - Nürnberg - Aschaffenburg - Frankfurt/Main - Limburg - Siegburg - Köln - Aachen - Geleen - Brüssel/Bruxelles - Gent/Gand - Dunkerque - Calais - Leatherhead - Basingstoke – Winchester (2572.5 km).

Transferul cu taxiul la Winchester

Exista cateva companii de taxi in Winchester care ofera transferuri pe distante lungi din marile aeroporturi, orase, statii de autobuz si statii feroviare catre Winchester. Winchester Co Taxi, Winch Taxi Winchester, Aeroport Taxi Winchester si Winchester Link Taxi ofera posibilitati de rezervare online a serviciilor de taxi.

Tarife Taxi: Aproximativ 75 de lire de la Heathrow, de la Gatwick 90 de lire, 20 de lire din Southampton, 55 de lire din Bournemouth.