Ghid turistic Lobito

Recomandat pentru: plaja, alte atractii

Despre Lobito

Lobito este un oras-port la Oceanul Atlantic, situat in provincia Benguela, in estul Angolei. Orasul are o populatie de aproximativ 210.000 locuitori si a fost fondat oficial in 1843 printr-un ordin al Reginei Maria a-II-a a Portugaliei. Treptat, portul orasului a devenit unul strategic pentru administratia portugheza a Angolei si un punct important de tranzit al marfurilor si resurselor minerale din intreaga Africa centrala. Si in prezent, portul Lobita este al doilea din tara ca volum al marfurilor tranzitate.

Lobito se bucura de un climat tropical, cu ploi insemnate cantitativ si temperaturi care variaza putin in timpul anului, intre 24ºC si 30 ºC. Orasul este deservit de Aeroportul International din Catumbela, un orasel situat la doar 8 kilometri distanta de Lobito. Accesul rutier in zona a suferit imbunatatiri semnificative, iar o excursie din capitala Luanda spre Lobito ofera peisaje uimitoare. De asemenea, in port ancoreaza vasuri de croaziera, iar turistii sunt “intampinati” de o sirena sculptata in piatra.

Principala atractie turistica a orasului este Restinga, o fasie lunga de sol care intra adanc in ocean, intesata de hoteluri, rastaurante, terase si cladiri rezidentiale. In zona se poate pescui si pot fi incercate diverse sporturi nautice. In oras poate fi admirata arhitectura specifica coloniilor portugheze, lasand senzatia turistilor ca se afla in Brazilia, nu la tarmul Africii. Turistii nu trebuie sa rateze nici Muzeul de Etnografie, cu o colectie de peste 1.500 de piese de artizanat traditional, Biserica Maicii Domnului Arrabida, care dateaza din secolul XVII, si Jomba, un spa foarte apreciat in Angola. Daca va plac petrecerile pe plaja, perioada ideala de vizitat Lobito este jumatatea lunii februarie, cand aici are loc un carnaval renumit, al doilea ca marime din tara dupa cel din capitala Luanda.

In provincia Benguela, la distante nu foarte mari de Lobito, se gasesc mai multe rezervatii naturale in care pot fi vazuti lei, elefanti, zebre, bivoli si antilope.

Lobito