Ghid turistic Namibe

Despre Namibe

Namibe este un oras cu circa 135.000 de locuitori situat in zona desertica din sud-vestul Angolei. Localitatea a fost infiintata oficial in 1840 de administratia portugheza, dar primii colonialisti iberici au pus piciorul aici inca din 1785. In timp, in zona au venit multi muncitori din Portugalia si Brazilia, dar si un important contingent de colonialisti germani.

Namibe este deservit de aeroportul cu acelasi nume aflat la circa 7 kilometri in sudul orasului. De pe vechiul aeroport, denumit Yuri Gagarin, aflat la doar 1.7 kilometri, decoleaza doar cateva curse interne.

Combinatia de ocean, desert si savana, transforma orasul Namibe si imprejurimile sale intr-o destinatie turistica spectaculoasa. Sa incepem cu Oceanul. Namibe este al treilea cel mai important port din Angola si una dintre cele mai bune destinatii de pescuit din Africa. De asemenea, coasta ofera plaje excelente pentru iubitorii de soare si sporturi nautice, inclusiv scuba diving. Cele mai populare plaje din zona sunt Blue Beach, Amelia Beach si Playa de Flamingo. Namibe este cunoscut ca unul dintre cele mai curate si bine administrate orase din Angola. Localitatea se lauda cu cladirile construite in stil colonial, cum ar fi Tribunalul Districtual sau Palatul Guvernului. Ziua localitatii este sarbatorita pe 4 august dar principalul festival al orasului, “Festivalul Marii”, se desfasoara pe tot parcursul lunii martie. In aceasta perioada, in oras au loc diverse targuri, expozitii culturale, concerte si evenimente sportive, in special pentru amatorii sportului cu motor.

La circa 200 kilometri distanta de Namibe se afla Parcul National Iona, cel mai vechi si cel mai mare parc national din Angola. Acesta gazduieste o larga varietate de specii de animale, precum zebre, gazele sau struti. Tot aici pot fi admirate niste stanci spectaculoase, cu o origine inca necunoscuta.

In apropierea orasului, in drum spre Tombwa, poate fi vazuta o planta desertica foarte rara, denumita Welvitchia mirabilis, care traieste potrivit estimarilor pana la 2.000 de ani.

Namibe