Informatii utile Anguilla

Date generale


Capitala: The Valley
Moneda: Dolar est-caraib (XCD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -04:00
Religie: Crestini (90.6%), Alte religii (9.4%)

Anguilla este recunoscuta pentru


plaja
arta
galerii de arta
snorkeling

Cand este indicat sa vizitati Anguilla

Temperatura medie anuala din Anguilla este de 27 de grade Celsius. Perioada cea mai calduroasa este iulie-octombrie, in timp ce intervalul decembrie-februarie este mai racoros. Insula este vulnerabila la producerea uraganelor, sezonul acestora fiind iulie-noiembrie.

Temperaturi medii lunare in Anguilla

Ce sa luati in bagaj

In bagaj puteti pune haine comode si vaporoase. Nu uitati incaltamintea comoda, care va va fi de folos daca doriti sa faceti plimbari lungi. De asemenea, trebuie sa luati cu dumneavoastra actele necesare pentru aceasta calatorie, precum pasaportul si cartea de identitate.

Modalitati de plata in Anguilla

Desi moneda oficiala din Anguilla este dolarul caraibian, majoritatea locurilor frecventate de turisti afiseaza preturile in dolari americani si puteti plati peste tot cu aceasta moneda. Ocazional, puteti primi restul atat in dolari americani, cat si in dolari caraibieni, daca este vorba despre sume mici.

Cardurile de credit sunt acceptate la hoteluri si restaurante.

Transportul in Anguilla

In Anguilla se sofeaza pe partea stanga a drumurilor si se da prioritate de dreapta.Puteti inchiria o masina de la una dintre companiile Hertz sau Avis. Taxiurile din Anguilla nu au aparat de taxat, tarifele stabilindu-se inainte de plecare. Soferii de taxi ofera tururi ale insulei care pot dura si ore intregi. In Anguilla puteti inchiria si biciclete sau mopede.

Shopping in Anguilla

Shopping-ul in Anguilla este caracterizat de un singur cuvant: ecletic. De la cultural, la artizanal si pana la international, casual sau chic, veti gasi in Anguilla o selectie de comori unice.

Produsele disponibile includ bijuterii, bauturi alcoolice, haine semnate de designeri si multe altele. La inceput, pe insula erau foarte putine magazine de suveniruri, pe langa galeriile de arta care dadeau o nota aparte insulei, insa odata cu dezvoltarea turismului a crescut si cererea de obiecte de acest fel.

Unele magazine ofera posibilitatea de a va transporta bunurile cumparate acasa, asa ca nu va fi nevoie sa carati bagaje in plus la plecare.

Viza turistica pentru Anguilla

Cetatenii romani care viziteaza Anguilla in scop turistic au nevoie de viza de intrare. Ambasada Marii Britanii la Bucuresti este acreditata sa elibereze vize turistice pentru aceasta destinatie.