Cum se ajunge in Antarctica

Odata ce v-ati hotarat sa va petreceti vacanta in Antarctica, un aspect important de care trebuie sa tineti seama este cum ajungeti. Exista un numar important de tur operatori care organizeaza vacanta cu aceasta destinatie si care va pot pune la dispozitie cele mai convenabile rute de calatorie. Bineinteles ca o calatarie la capatul lumii este si scumpa si solicitanta. Vacantele in Antarctica se organizeaza doar pe timpul verii, avand in vedere ca iarna este un anotimp foarte ostil, iar avioanele nu pot zbura din cauza temperaturilor extrem de scazute. Si circulatia ambarcatiunile navale este restrictionata in acest anotimp din cauza grosimii ghetarilor.

Daca intentionati sa ajungeti in Antarctica pe calea aerului, puteti opta pentru unul dintre de 28 de aeroporturi de pe continent. Cele mai frecvente sunt cursele care pleaca din Chile, din Punta Arenas, cu destinatia King George Island, de unde va puteti imbarca cu destiantia Antarctica, o calatorie de aproximativ 6 zile. Nu putini sunt turistii care aleg ca punct de plecare portul Ushuaia, din Argentina. In timp ce pe calea apelor, vapoarele ancoreaza in regiunile din sudul Antarticii. Spre exemplu, vasul de croaziera Aurora Expedition face legatura intre Antarctica si Australia sau Noua Zeelanda, in timp ce Bark Europa efectueaza croaziere cu destinatia Antarctica, din Insulele Faukland. Pe continent puteti rezerva in loc compania Qantas, care efectueaza zboruri la joasa inaltime, cu plecare din Melbourne si Sidney, o calatorie de 12 ore. La bordul avionului beneficiati de proiectii video si audio menite sa va familiarizeze cu viata pe Antarctica. Daca bugetul va permite, puteti calatori la bordul unui yacht privat, care pleaca cu destinatia Antarctica, din Chile (Punta Arenas), Insulele Faukland (Stanley), Australia (Hobart), Cape Town (Africa de sud) sau din Argentina (Ushuaia). Indiferent de portul de unde alegeti sa plecati, calatoria dureaza cel putin 2 saptamani. Vasele de croaziera acopera, de altfel, cele mai spectaculoase destinatii turistice din Antarctica. Majoritatea pleaca din portul Ushuaia sau din Punta Arenas si traverseaza America de Sud, cu destinatia Peninsula Antarctica.

In general, aeronavele care decoleaza din Chile, cu destinatia Antartica, aterizeaza pe Union Glacier Blue-Ice, situat in Ellsworth Mountains, in perioada noiembrie –ianuarie. De aici, se efectueaza curse spre Polul sud, Inlet Hercules sau Masivul Vinson.

Pe de alta parte, Aerodromul Teniente Rodolfo Marsh Martin este folosit de cursele cu destinatia South Shetlands sau King George. In sezonul turistic de varf aerodromul primeste pana la 50 de curse intercontinentale si 150 de curse domestice si dispune de o serie de facilitati precum un serviciu bancar, un supermarket si un spital.