Ghid turistic Insula Elefantului

Despre Insula Elefantului

Temperaturi foarte scazute, dar un peisaj de vis, imbracat intr-o mantie alba si un petec de pamant in forma de elefant. Ghetari, stanci si o priveliste superba catre largul marii. Aceasta este Insula Elefantului din Antarctica ce se dovedeste a fi foarte cunoscuta in ciuda climatului mofturos.

Obiectivul turistic este recunoscut in intreaga lume, intrucat aici s-a refugiat exploratorul Ernest Shackleton, impreuna cu echipajul sau in anul 1916. Ei au pus bazele unei tabere pentru a supravietui si au numit-o Point Wild sau Punctul Salbatic. Atunci cand exploratorul si-a dat seama insa ca stand aici nu aveau nicio sansa de supravietuire a decis ca trebuie sa plece pana in South Georgia, pentru a gasi ajutor. Astfel, Shackleton a luat cativa oameni din echipajul sau si dupa doua saptamani au reusit sa ajunga la destinatie. In acest timp, pe Insula Elefantului a fost lasat la conducere John Robert Francis. Dupa abia patru luni, exploratorul s-a intors cu un vapor si a salvat echipajul care in acest timp a vanat balene pentru a se hrani. Multi au ajuns s-au imbolnavit insa intre timp, dar sosirea lui Shackleton a fost cat se poate de oportuna.

Atunci cand doriti sa vizitati Insula Elefantului trebuie sa aveti in vedere faptul ca este dificil pentru orice vapor sa acosteze la mal, intrucat insula are o coasta foarte stancoasa. Cu toate acestea, obiectivul turistic merita sa fie vazut datorita frumusetii naturale. Nu este exclus sa vedeti cativa pinguini, dar si foci. Acestea mamifere reprezinta singurii locuitori care populeaza insula pe parcursul intregului an. Va sfatuim sa va imbracati foarte bine cand ajungeti pe Insula Elefantului. Pe langa faptul ca temperaturile sunt mereu pe minus, vantul bate cu multa putere. Totusi, nu uitati aparatul foto acasa intrucat veti avea ocazia de a surprinde niste peisaje minunate!

Insula Elefantului