Ghid turistic Insula Petermann

Despre Insula Petermann

Una dintre cele mai populare insule din Antartica este Insula Petermann. Aceasta este micuta, dar frumoasa si are o forma rotunda interesanta. Insula se intinde pe aproximativ un kilometru si se ridica la 150 de metri deasupra nivelului marii. De precizat este faptul ca partea de nord-est este acoperita doar partial de gheata, in timp ce partea sudica se afla mereu sub gheata.

Insula Petermann a fost descoperit in timpul unei expeditii germane ce a avut loc intre anii 1837 si 1874, iar numele sau provine chiar de la cel care a descoperit insula, respectiv August Petermann. Petecul de pamant se afla la o distanta destul de mica de Insula Booth, dar si de Canalul Lemaire.

Un aspect important referitor la aceasta destinatie turistica este faptul ca Organizatia Bird Life International si-a indreptat atentia catre Insula Petermann intrucat s-a descoperit ca aici traieste o colonie formata din aproximativ trei mii de perechi de pinguini Gentoo. Acestia par a fi foarte lenti la prima vedere, insa adevarul este ca pinguinii Gentoo se misca extrem de repede in apa.

Inainte de a vizita Insula Petermann este esential sa mai stiti ca aceasta este impartita in mai multe zone. Asadar, zona A reprezinta partea de nord-est a insulei, iar zona B se afla in partea de nord-vest, acolo unde este si Portul Circumcision. Nu in ultimul rand, zona C se afla in sudul Insulei Petermann, singura portiune in care veti vedea vegetatie.

Este recomandat sa vizitati aceasta destinatie turistica sub atenta indrumare a unui ghid care cunoaste foarte bine insula, intrucat exista si pericole care v-ar putea pandi la tot pasul. Asadar, ar fi bine sa mergeti incet si cu atentie si este indicat sa pastrati o distanta de cel putin cinci metri atunci cand intalniti animale salbatice. Stati departe de pescarusii salbatici, pentru ca acestia pot deveni violenti oricand, chiar daca nu-i provocati in vreun fel.

Insula Petermann