Ghid turistic Lemaire Channel

Despre Lemaire Channel

Canalul Lemaire face parte din lista cu obiectivele turistice pe care trebuie sa le atingeti atunci cand ajungeti in Antarctica. Acesta reprezinta o stramtoare localizata intre Peninsula Kiev si Insula Booth si este supranumita de unii turisti drept Kodak Gap.

Canalul Lemaire este un pasaj marginit de coaste stancoase si abrupte, intinzandu-se pe aproximativ unsprezece kilometri. De asemenea, trebuie sa mai stiti ca in cel mai stramt punct, Canalul Lemaire masoara 1600 de metri.

Obiectivul turistic a fost vazut pentru prima data de oameni in timpul unei expeditii germane care s-a desfasurat intre anii 1873-1874. Atunci stramtoarea nu a fost insa traversata. Acest lucru s-a intamplat abia in luna decembrie a anului 1898, cand o nava belgiana a reusit sa treaca pe Canalul Lemaire. Incepand cu acest moment, stramtoarea a devenit in mod oficial o atractie turistica foarte cautata, astfel incat astazi nu exista itinerariu in Antarctica ce nu include si Canalul Lemaire. Singurul impediment care ar putea sta in calea traversarii stramtorii ar fi ca aceasta sa se umple pe alocuri de bucati de ghetari care cad in apa. Acest lucru se intampla in special primavara, atunci cand temperaturile urca timid. In acest caz ar trebui sa ocoliti Canalul Lemaire pe langa Insula Booth pentru a ajunge la Insula Petermann. Privelistile de care veti avea insa parte atunci cand ajungeti pe Canalul Lemaire sunt spectaculoase. Daca aveti noroc, atunci ati putea vedea cum balenele cu cocoasa si orcile vor inota in acelasi timp in care vaporul se misca.

Experienta unui astfel de traseu nu se uita niciodata, insa trebuie sa aveti curaj, pentu ca temperaturile sunt foarte scazute, indiferent de anotimp. Totodata, nu uitati sa aveti aparatul foto in geanta pentru a putea imortaliza momentele petrecute in aceasta croaziera de neuitat!

Lemaire Channel