Ghid turistic Neko Harbour

Recomandat pentru: drumetii, alte atractii

Despre Neko Harbour

Antarctica este un continent greu accesibil atunci cand vine vorba de porturi in care vapoarele pot acosta. De aceea, atunci cand ajungeti pe taramul iernii permanente trebuie sa vizitati Portul Neko (Neko Harbour), unul din cele doua astfel de locuri din Antarctica in care vapoarele pot gasi gazduire pentru cateva zile.

Aceasta destinatie este situata, din punct de vedere geografic, in Golful Andvord, respectiv pe coasta de vest a regiunii Graham, si a fost descoperit la inceputul secolului al XX-lea. Cel care si-a pus amprenta asupra acestui asezamant a fost exploratorul belgian Adrien de Gerlache. El este cel caruia ii datorati astazi faptul ca puteti vizita Portul Neko.

Turistii care au fost pana acum aici au povestit ca au avut parte de sentimente unice si sustin cu tarie ca nu simti ca ai fost in Antarctica pana nu pui si piciorul pe pamant. Inca de la inceput veti pasi pe plaja acoperita in mare parte de zapada si gheata, dar care are si portiuni in care se poate vedea nisipul sau chiar pamantul. Linistea este ametitoare, iar privelistea de care veti avea parte atunci cand va veti uita catre larg este una uimitoare.

In port veti putea vedea, de asemenea si pinguinii Gentoo. Acestia sunt prietenosi si destul de numerosi in port, fiind singurii locuitori permanenti ai asezamantului.

Manusile, caciula, ochelarii de protectie si aparatul foto sunt lucrurile de care aveti nevoie neaparat atunci cand alegeti sa veniti in Portul Neko din Antarctica. Toate fotografiile realizate aici sunt deosebit de minunate, dand senzatia celor care le vad ca se afla intr-adevar pe continentul inghetat! Trebuie sa mai stiti ca in port nu pot acosta mai multe vapoare in acelasi timp, intrucat este loc pentru unul singur, iar in fiecare zi, aici vin aproximativ cate trei nave. In ceea ce priveste coboratul pe insula, nu este recomandat ca in acelasi timp sa paseasca aici mai mult de o suta de persoane.

Neko Harbour