Ghid turistic Paradise Bay

Despre Paradise Bay

Continentul ghetarilor nu este foarte prietenos atunci cand vine vorba de locuri in care vapoarele pot acosta pentru ca turistii sa se poata plimba putin pe taramul Antarcticii. Deocamdata exista doar doua porturi naturale pentru acest lucru. Unul dintre ele este Portul Neko, iar celelalt este Golful Paradisului (Paradise Bay).

De-a lungul tarmului celui de-al doilea port veti avea ocazia sa descoperiti doua baze stiintifice importante. Una dintre acestea este Baza Almirante Brown, care a fost numita astfel dupa amiralul Guillermo Brown, parintele marinei argentiniene. Cladirea pe care o puteti vedea astazi nu este aceeasi cu cea care fusese ridicata intial, intrucat aceea a ars in anul 1984. Baza a fost ulterior reconstruita, insa nu in totalitate, asa ca aici se desfasoara activitati numai in sezonul cald.

Cea de-a doua baza stiintifica din Golful Paradis este Gonzales Videla Antarctic. Ea poarta acest nume in onoarea presedintelui Gabriel Gonzalez Videla care in anul 1940 a fost primul sef de stat care a vizitat in mod oficial Antarctica. Perioada in care baza a functionat efectiv a fost una destul de scurta. Ea a fost activa intre anii 1951-1958, dupa care a urmat o pauza de cativa ani si a fost redeschisa la inceputul anilor 1980. Cu toate acestea, in prezent nu a mai ramas decat o amintire din ce insemna odinioara Baza Gonzalez Videla.

Unul dintre motivele pentru care se merita totusi se veniti in Golful Paradis din Antarctica este ca aici linistea este la ea acasa. Acesta e locul in care veti uita de toate grijile de zi cu zi, dar si de rutina din marile orase, in care atributiile de la servici nu se mai termina niciodata. In Golful Paradis aveti ocazia de a inspira aerul cel mai curat si de a privi in zarea care pare sa se imbine cu apa presarata cu bucati de gheata.

Paradise Bay