Ghid turistic Port Lockroy

Despre Port Lockroy

Portul Lockroy este o destinatie turistica aparte pentru cei care viziteaza teritoriul britanic din Antarctica. Acesta este un port natural situat din punct de vedere geografic in partea de nord-vest a Insulei Wiencke in Arhipelagul Palmer.

Portul Lockroy a fost descoperit la inceputul secolului al XVIII-lea, respectiv in anul 1904 de catre politicianul francez Edouard Lockroy, in onoarea caruia poarta denumirea actuala. Pentru o scurta perioada de timp, aceasta zona a fost folosita drept loc de vanatoare de balene. Acest lucru s-a intamplat intre anii 1911 si 1931.

Astazi, in port veti putea descoperi un muzeu micut, dar plin de istorie si parfum ce aminteste de vremurile de odinioara. In incinta cladirii veti putea descoperi un jurnal in care au scris cei care au locuit in Portul Lockroy pe intreaga perioada a verii australe. Astfel va veti contura o idée despre cum ar fi sa locuiti mereu aici. Acum, pinguinii sunt cei mai fideli localnici ai portului, numarul acestora fiind destul de ridicat. Trebuie sa mai stiti ca obiectivul turistic dispune si de un magazin din care puteti cumpara suveniruri pentru cei dragi care nu au putut sa va insoteasca in vacanta: cani inscriptionate cu mesaje pentru prieteni sau cu imagini din Antarctica, brosuri cu informatii sau harti ale Antarcticii.

In Portul Lockroy exista chiar si un oficiu postal. De aici se trimit aproximativ 70.000 de vederi anual in pest 100 de tari. Corespondenta ajunge insa la destinatie intr-o perioada cuprinsa intre doua si sase saptamani din cauza conditiilor vitrege de transport.

O calatorie in Portul Lockroy va fi de neuitat pentru oricine ajunge aici. Linistea, frumusetea naturala si senzatiile pe care le veti experimenta va vor face sa simtiti ca nu mai exista alt coltisor de lume in afara de acesta!

Port Lockroy