Ghid turistic Antigua (AG)

Despre Antigua (AG)

Antigua este o insula situata in Indiile de Vest. Cristofor Columb a fost cel care a dat numele acestei insule, dupa o icoana din catedrala din Sevilla, Santa Maria de la Antigua. Circumferinta insulei este de aproximativ 87 km. Economia insulei este in principal dependenta de turism, cu un sector agricol care deserveste piata interna.

English Harbour, situat pe coasta de sud-est, este renumit pentru adaposturile sale care pot proteja localnicii in timpul furtunilor violente. Astazi, English Harbour si satul vecin, Falmouth, sunt renumite pe plan international ca destinatii de yachting si navigatie. In timpul festivalului Antigua Sailing Week, organizat la sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai, multi marinari vin aici pentru a se angaja in diferite competitii sportive.

Economia Antigua este bazeaza pe turism, insula fiind mentionata ca o evadare de lux in Caraibe. Multe hoteluri si statiuni sunt situate in jurul liniei de coasta.

Aeroportul insulei este deservit de mai multe companii aeriene majore, inclusiv Virgin Atlantic, British Airways, US Airways, American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines, Caraibe Airlines, Air Canada, WestJet si Liat.

Antigua (AG)