Informatii utile Antigua si Barbuda

Date generale


Capitala: Saint John
Moneda: Dolar est-caraib (XCD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -04:00
Religie: Crestini (93%), Alte religii (7%)

Antigua si Barbuda este recunoscuta pentru


plaja
navigatie
debarcader
istorie
relaxare
snorkeling
catedrala

Cand este indicat sa vizitati Antigua si Barbuda

Clima este tropical marina, cu mici variatii de sezoniere de temperatura. Insulele experimenteaza perioade cu uragane si furtuni tropicale (iulie-octombrie) si secete periodice.

Temperaturi medii lunare in Antigua si Barbuda

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca hainele comode din bumbac, in special tricouri si pantaloni scurti. De asemenea, de ajutor va pot fi hanoracele si hainele care sa va protejeze de ploaie in perioada iulie-octombrie. Medicamentele si produsele cosmetice uzuale sunt o necesitate.Nu uitati aparatul de fotografiat, de mare ajutor in imortalizarea celor mai frumoase momente ale vacantei.

Transportul in Antigua si Barbuda

Cea mai comoda alternativa pentru turisti de a calatori in Antigua si Barbuda este cu taxiul. Turistii care calatoresc pe un anumit buget pot apela si la transportul in comun cu autobuzul, un mijloc de transport acceptabil, dar lent.

Din pacate, cele mai frumoase locuri din tara pot fi atinse doar cu transportul propriu, in acest sens puteti inchiria o masina. Cel mai ieftin puteti inchiria masini de la Tropical Inchirieri Antigua. Masinile pe care aceasta companie le inchiriaza sunt dintre cele mai bune, iar preturile lor sunt mult mai mici decat altele de pe insula.

Shopping in Antigua si Barbuda

Din Antigua si Barbuda puteti achizitiona parfumuri, lichioruri si bauturi alcoolice (inclusiv rom), bijuterii si cristale. Intre elementele locale puteti achiziona palarii de paie, cosuri, batice, ceramica si haine de bumbac pictate manual. Puteti achizitiona, de asemenea, obiecte realizate de artisti plastici renumiti (Gilly Gobinet, Heather Doram, Jan Farara, Jennifer Meranto si Heike Petersen.

Viza turistica pentru Antigua si Barbuda

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a intra in Antigua si Barbuda, cu conditia ca sederea sa nu dureze mai mult de 6 luni. Toti turistii au nevoie de pasaport si de bilet de intoarcere.