Ghid turistic St. John's

Recomandat pentru: plaja, catedrala, snorkeling, safari

Despre St. John's

St. Johns (Sf. Ioan) este capitala si cel mai mare oras din Antigua si Barbuda, o tara situata in Indiile de Vest. Acest oras este centrul comercial al natiunii si principalul port al insulei Antigua; este, de asemenea, una dintre municipalitatile cele mai dezvoltate si cosmopolite din Antilele Lesser.

Orasul este renumit pentru diferitele sale centre comerciale, precum si pentru buticurile de la care puteti achizitiona bijuterii de designer si haine haute-couture. Din piata orasului puteti achizitiona produse proaspete, carne, peste si legume. Rum Distillery Antigua este singura distilerie de rom de pe insula.

St. Johns atrage turisti din mai multe statiuni exclusiviste de pe insula si de la navele care vin in croaziera in portul de la Heritage Quay, de mai multe ori pe saptamana. Sectorul bancar de investitii are o prezenta puternica in oras. Multe institutii financiare ale lumii au birouri in St. Johns.

In oras turistii pot vizita mai multe muzee. Intre acestea un loc special il ocupa Muzeul Antigua si Barbuda si Muzeul de Arta Marina. Muzeul de Arta Marina contine roca fosilizata, pietre vulcanice, lemn pietrificat, o colectie de mai mult de 10.000 de scoici, si artefacte de la mai multe epave.

Veti putea merge, de asemenea, la Stadionul Sir Vivian Richards, un stadion creat special pentru meciurile de cricket care a gazduit Cupa Mondiala de Cricket din 2007.

Orizontul orasului este dominat de turnurile baroce ale Catedralei Sf. Ioan. Gradina Botanica va va oferi un loc de relaxare, bancile umbrite ale acestui mic parc oferind un refugiu linistit de la agitatia orasului. Puteti vizita, de asemenea, Sf. Ioan Antigua Light, un far situat in portul orasului. In apropierea orasului puteti vizita Fort George, Charles Fort, Fort Shirley, Fort Berkeley si Fort Barrington.

Sf. Ioan este deservit de Aeroportul International VC Bird. Gama de cazare langa aeroport difera in mare masura, de la hoteluri luxoase pana la case de oaspeti ieftine.

St. John's