Informatii utile Antilele Olandeze

Date generale


Capitala: Willemstad
Moneda: Gulden neerlandez antilez (ANG)
Limba oficiala: Olandeza, Engleza
Fus orar: GMT -04:00

Cand este indicat sa vizitati Antilele Olandeze

Antilele Olandeze au un climat tropical, cu vreme calda pe tot parcursul anului. Temperaturile de pe insulele din sud variaza foarte putin de la o medie anuala minima de aproximativ 27 °C. Clima este similara in insulele nordice, dar sunt prezente mai multe precipitatii si uraganele sunt mult mai frecvente.

Temperaturi medii lunare in Antilele Olandeze

Ce sa luati in bagaj

In sejurul dumneavoastra de pe insulele Antilele Olandeze, va vor fi de ajutor hainele comode din bumbac. Medicamentele si produsele cosmetice uzuale sunt o necesitate.Nu uitati aparatul de fotografiat, de mare ajutor in imortalizarea celor mai frumoase momente ale vacantei.

Modalitati de plata in Antilele Olandeze

Moneda folosita pe insulele Antilele Olandeze este Florinul. Dolarul SUA este, de asemenea, acceptat pe scara larga. Ratele de schimb pot varia usor. Puteti gasi informatii cu privire la cursul de schimb zilnic la una din bancile locale. Cardurile de credit sunt acceptate aproape peste tot pe insule. Cele mai multe ATM-uri ofera optiunea de a retrage in moneda locala sau dolari SUA.

Shopping in Antilele Olandeze

Pe insulele Antilele Olandeze veti gasi numeroase magazine si piete din care veti putea achizitiona haine, suveniruri, artizanat, precum si alte bunuri. In zilele de duminica, cele mai multe magazine sunt inchise.

Viza turistica in Antilele Olandeze

Pentru Antilele Olandeze de la 1 ianuarie 2005 nu mai este necesara obtinerea vizelor pentru cetatenii romani.