Ghid turistic Abha

Recomandat pentru: natura, shopping, palat

Despre Abha

Abha este capitala provinciei Asir, un oras situat in apropierea Parcului National Asir in Arabia Saudita. Avand in vedere ca are o clima blanda, Abha este o destinatie turistica ce atrage multi sauditi. Regiunea abunda in munti, vai, si campii fertile, avand pasuni verzi, si platouri agricole, orasul fiind inconjurat de paduri dese.

Abha este un oras promovat intens ca o destinatie turistica de Guvernul saudit; in acest sens se organizeaza evenimente importante cu scopul atragerii turistilor in oras (in acest sens: Festivalul Abha organizat in timpul verii; evenimente sportive, spectacole, expozitii si spectacole muzicale la care participa poeti celebri arabi si interpreti). Abha este un oras primitor, in care s-a investit in toate sectoarele de turism.

Vizitatorii orasului sunt deosebit de atrasi de Centrul Cultural Regele Fahad. Aici gasesc lucrari de arta semnate de catre pictori si sculptori sauditi. De asemenea, sunt disponibile elemente arheologice, obiecte de artizanat, miere locala, produse tesute manual si suveniruri.

Orasul Abha include, de asemenea celebrul "Shada" un palat care dateaza din anul 1250 si care contine numeroase artefacte arheologice. Initial, aici a fost resedinta guvernatorilor Regelui Abdul Aziz. Dupa ce a fost restaurat, a fost redeschis ca muzeu in 1987.

Casele din Abha sunt executate din piatra si pamant. Unele sunt vechi de peste 300 de ani si inca locuite. Casele dau impresia unui ansamblu de piramide trunchiate. Fundatiile sunt de obicei constituite din pietre.

Vizitati si piata din Abha; o veti gasi plina de viata. Localnicii vand aici fructe, legume, boabe de cafea si alte marfuri. Obiectele locale de artizanat, cum ar fi bijuteriile de argint si ornamentatele beduinilor sunt elemente de specialitate.

Binecuvantat cu un peisaj montan spectaculos, un climat rece, sol fertil si precipitatii moderate, Abha devine rapid o atractie turistica majora. Unul dintre cele mai populate orase din Peninsula Arabica si lunga sa istorie reprezentata de un patrimoniu cultural bogat, ofera un mozaic colorat de arhitectura si traditii.

Abha