Informatii utile Abha

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 03:00

Abha este recunoscuta pentru


natura
palat
shopping

Cand este indicat sa vizitati orasul Abha

Clima Abha este semi-arida si este influentata de altitudinea mare a orasului. In contrast puternic cu o mare parte din Arabia Saudita, clima din Abha este mai rece si mai umeda.

Este recomandat sa vizitati Abha in timpul verii, atunci temperaturile sunt suportabile, insa ploua aproape in fiecare zi. Temperatura medie anuala se inscrie intre 18 - 28 °C.

Temperaturi medii lunare in Abha, Arabia Saudita

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagaj, indiferent de anotimp, haine impermeabile si incaltaminte confortabila (veti avea mult de mers pe jos pentru a vizita orasul). Consumabilele medicale si cele cosmetice va vor fi necesare. Nu uitati sa adaugati in bagaj un aparat de fotografiat cu care veti putea susprinde, intre altele, peisaje minunate.

Modalitati de plata in Abha

Moneda folosita in Abha este Rial saudit. Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Abha, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte: In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa ieftina va poate costa aproximativ 10.25 Rial, Coca-Cola / Pepsi (0,33 litri sticla) costa 1,71 Rial, iar o apa plata (0,33 litri sticla) costa 2.35 Rial.

Transportul local presupune in medie urmatoarele costuri: un bilet dus-(transport local) 3.42 Rial; abonament lunar (pret normal) 3.75 Rial; benzina (1 litru) 0.40 Rial.

Posibilitati de cazare in Abha

Abha a fost infrumusetat si pregatit sa primeasca turisti. Disponibile in oras sunt hoteluri, vile si moteluri. Abha gazduieste un hotel de cinci stele, Intercontinental, precum si un hotel de patru stele Al Bouaira.

Shopping in Abha

Aici este locul unde puteti gasi si puteti achizitiona lucrari de arta: picturi si sculptori saudite. Articole lucrate manual, mierea locala, tesaturile si multe alte suveniruri sunt disponibile pentru cei care vor sa achizitioneze ceva care sa le aminteasca de Abha.

Abha are o bine cunoscuta piata deschisa zilnic. Aici veti gasi fructe, legume, si cafea, printre alte elemente. Veti putea achizitiona, de asemenea, bijuterii din argint, tesaturi manuale si cosuri impletite.

Abha