Ghid turistic Dammam

Recomandat pentru: parc de distractie, cultura, camile, gradina zoologica

Despre Dammam

Dammam (Ad Dammam) este capitala provinciei de est a Arabiei Saudite, regiunea cea mai bogata in petrol din lume. Organele judiciare si administrative ale provinciei si mai multe departamente guvernamentale se afla in oras.

Atunci cand mergeti la Dammam, nu trebuie sa pierdeti din vedere vizitarea frumoaselor repere istorice si a atractiilor turistice. Locurile pe care le puteti vizita si explora sunt King Fahd Park, Half Moon Beach, Litoral Sports Center, Alkhleej Makarim Village, Corniche Dammam, Coral Island, Heritage Centre Dammam si King Abdul Aziz Seaport.

Vizitand Ash Sha'ab Al-Karia (Restaurant Village People), veti gasi un muzeu impresionant si un restaurant rafinat, un loc frumos care dezvaluie cultura Arabiei. Vizitati, de asemenea, Ash-Shate'a mall si Marina mall, doua mall-uri in apropiere de zona Corniche. Aceste mall-uri sunt similare cu cele pe care le gasiti in tarile occidentale. Alcoolul este interzis in Arabia Saudita. De aceea, Dammam nu are baruri sau pub-uri. Cu toate acestea, exista mai multe cafenele, saloane de suc si locuri in care se servesc bauturi de specialitate si mocktails. Berea imbuteliata non-alcoolica este, de asemenea, disponibila in cele mai multe magazine.

Viata de noapte din Dammam este printre cele mai comerciale si progresive, raportata la alte orase din Arabia Saudita. Ar trebui remarcat faptul ca Dammam nu ofera amestecul obisnuit de optiuni de viata de noapte, la fel de generos ca unele dintre destinatiile de nivel mondial. Dammam are un stil de viata conservator. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca Dammam nu are de oferit, din acest punt de vedere. Pentru cei carora le place sa exploreze este recomandata Piata Eyal Naser Bin. Aceasta piata ramane deschisa de multe ori dincolo de program. O vizita in Naser Bin ar trebui sa fie privita ca o excursie pentru a descoperi obiceiurile native ale Arabiei Saudite, mai degraba decat pentru cumparaturi. Aceasta este situata in partea veche a orasului si multe dintre magazinele si restaurantele de aici sunt situate in cladiri istorice.

Una dintre activitatile preferate pe timp de noapte in Dammam este plimbarea pe plaja Half Moon. Situata in apropiere de Khobar, Half Moon este frecventata in timpul serii. Locul ideal pentru petreceri de noapte este Hotel Sheraton Dammam, adesea mentionat ca "Turnul".

Dammam este, de asemenea, un paradis al cumparatorilor. Exista mai multe mall-uri comerciale, buticuri, complexe comerciale si magazine de meserii care ofera o gama larga de produse. Centre comerciale populare pentru localnici cat si pentru turisti sunt: Al Bilad Mall, Danah Al Mall, Al Othaim Mall, Shatea Al Waha Mall.

In Dammam traieste un amestec de etnii si nationalitati. Acest amestec a avut un impact major asupra preparatelor din bucataria traditionala a orasului. Ca si alte orase saudite, felurile de mancare principale sunt realizate cu carne de pui si miel. Mancarurile internationale sunt, de asemenea populare in oras. Lanturi americane, cum ar fi Pizza Hut, McDonalds, Burger King, Pizza Domino si KFC, printre altele, sunt larg distribuite in Dammam.

Exista mai multe optiuni disponibile atunci cand vine vorba de cazare si exista unitati de cazare care se potrivesc cu fiecare buget. Unele dintre cele mai populare hoteluri sunt Dammam Palace Hotel, Sheraton Dammam Hotel - aceste hoteluri ofera camere confortabile, facilitati de lux si sunt situate central.

Dammam este deservit de catre King Fahd International Airport, cel mai mare aeroport din lume in ceea ce priveste suprafata de teren (aproximativ 780 km 2). Dammam este bine conectat pe calea aerului cu alte orase din Orientul Mijlociu, Asia si Europa. King Fahd International Airport este situat la aproximativ 50 de km de centrul orasului, literalmente in mijlocul desertului - veti putea vedea dune de nisip, camile si corturi de beduini in drumul spre oras. SAPTCO ruleaza autobuze confortabile de transfer intre aeroport si oras. Calatoria dureaza aproximativ 45 de minute. Alternativ, taxiurile pot acoperi aceeasi distanta in jumatate de ora.

Dammam