Ghid turistic Hofuf

Recomandat pentru: situri religioase, arhitectura, alte atractii

Despre Hofuf

Hofuf (Al-Hofuf) este un oras situat in partea de est a Arabiei Saudite, in provincia Sharqiyah Ash. Orasul este situat in oaza Al-Ahsa si este considerat un important centru urban. Acest oras a fost candva sub dominatia Imperiului Otoman. In prezent, in oras, se pot vedea reminiscente ale acestei perioade.

Hofuf dispune de doua tipuri de clima, cald si arid in timpul verii, si rece in timpul iernii.
Hofuf este, de asemenea, unul dintre cele mai importante centre culturale din Arabia Saudita. Orasul ofera potential turistic, caracterizat printre altele si de existenta mormintelor Laylei si Majnu. Acestia au format un cuplu legendar al lumii musulmane, deseori comparat cu cel al Julietei si Romeo. Al Hofuf are, de asemenea, unele obiectivele turistice remarcabile cum ar fi Palatul Ibrahim, pesterile Jabel Quara Al, cea mai veche mina de sare - Al. Uqair Abqaiq. Hofuf este, de asemenea, renumit pentru Sieq Souq, o piata traditionala unde se pot gasi o multime de bijuterii de aur, cadouri feminine si magazine textile.

Peisajul orasului incanta turistii cu livezile de palmieri. Fiind situat intr-o oaza, orasul are multe surse de apa, din acest motiv cresterea curmalilor, cultivarea graului, orezului, orzului si a pomilor fructiferi este facila.

In ceea ce priveste cazarea, orasul ofera mai multe optiuni, intre care se remarca Hotel Intercontinental - un hotel nou, de 5 stele prevazut intre alte facilitati cu o sala de gimnastica.

Hofuf este deservit de Aeroportul International King Fahd, situat la 130 km distanta, in Dammam.

Top obiective turistice Hofuf

Moscheea Jawatha din Hofuf
Moscheea Jawatha din Hofuf

Moscheea Jawatha este situata in satul Al-Kilabiyah, la aproximativ 12 km nord-est de Hofuf, Al-Ahsa, Arabia Saudita. Aceasta este cea mai veche moschee...

Hofuf