Ghid turistic Jubail

Recomandat pentru: plaja, shopping, natura

Despre Jubail

Jubail este un oras situat in partea estica a Arabiei Saudite. Acesta este cel mai mare oras industrial din Orientul Mijlociu. In anul 1975, guvernul saudit a desemnat orasul Jubail ca locul in care va fi ridicat un oras industrial nou. A urmat expansiunea rapida si industrializarea orasului.

Jubail este un oras cunoscut pentru numarul mare de gradini si parcuri. Servicii de baza, cum ar fi toaletele si restaurantele sunt disponibile in aproape toate parcurile din Jubail. O vizita in Parcul Aldwi este foarte recomandata. Parcul Andaluzia este un alt parc popular in randul turistilor pentru zona vasta plina de plante si copaci mari.

Jubail dispune de plaje minunate. Palm Beach este o plaja celebra, unde va puteti incalzi la soare, pe nisipul alb sub palmieri. Servicii de baza, cum ar fi toaletele si vestiarele sunt disponibile pe plaja. Plaja Fanateer este o alta bine-cunoscuta plaja situata in cartierul Hijaz. Aceasta plaja este cunoscuta pentru intinderile sale vaste si palmieri. Plaja Darren este o alta plaja frumoasa renumita pentru locurile de joaca pentru copii.

In ceea ce priveste cazarea, InterContinental Al Jubail este hotelul cel mai renumit din oras. Acest hotel are o suprafata de aproximativ 12 de acri, care consta in gradini si o plaja privata. InterContinental Jubail este dotat cu facilitati moderne, cum ar fi un teren de tenis, bowling si o piscina. Alte activitati oferite de acest hotel includ pescuit la mare adancime si excursii de navigatie. Jubail este, de asemenea, popular printre turisti pentru plajele sale.

Incercati si delicatesele locale din Jubail. Kudo si Hardees sunt unele dintre restaurantele renumite din Jubail.

Desi Jubail are trei aeroporturi mici: Aeroportul Jubail, Aeroportul Abu Ali si unul in King Abdulaziz Naval Base, nici unul dintre ele nu este pentru uz public. Orasul este deservit de Aeroportul International King Fahd din Dammam, terminalul este la aproximativ 70 km distanta de la Jubail.

Jubail