Ghid turistic Khobar

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, puncte de interes, alte atractii

Despre Khobar

Al Khobar (Khobar) este cel mai nou si cel mai atractiv dintre cele trei orase care alcatuiesc Greater Dhahran, insa este, considerat si cel mai placut datorita locatiei sale pe litoral, la malul marii Corniche. In plus, Khobar este cel mai organizat oras dintre cele trei; veti gasi aici un loc prietenos pietonilor si mult mai permisiv in ceea ce priveste atitudinea fata de femei. Din perspectiva unor turisti, acest oras nu este totusi cel mai interesant din tara, dar, ofera servicii bune pentru straini.

O activitate populara practicata in Khobar este plimbarea cu ATV-ul pe coasta Golfului Arabiei, in sudul orasului. Va fi distractiv sa va plimbati cu un ATV pe dunele de nisip sau doar de-a lungul plajei. Cele mai multe dintre locurile din care puteti inchiria un ATV sunt gestionate de catre localnici, care nu vorbesc limba engleza. Preturile variaza in functie de operator, dimensiunea si calitatea ATV-uri.

Orasul are, de asemenea, unele dintre cele mai bune restaurante din Arabia Saudita. Daca va puteti bucura de fast-food, vanzatorii locali ofera hamburgeri deliciosi si ieftine, cartofi prajiti si bauturi. Nu incercati niciodata sa comandati carne de porc; in Arabia Saudita si in toate tarile islamice acest lucru este un aliment interzis, fiind considerat pacatos.

In ceea ce priveste cazarea, veti putea gasi cateva optiuni pe placul dumneavoastra. Holiday Inn Al Khobar este un hotel ce ofera camere frumoase, cafenele si o piscina; Oasis Tower Hotel este un hotel ce ofera servicii de 5 stele; Park Inn Al Khobar ofera, de asemenea, conditii foarte bune de cazare.

Cel mai apropiat aeroport de Khobar este in Dammam. Cu toate acestea, multi calatori aleg sa intre in tara prin intermediul aeroportului Bahrain. Bahrein poate avea avantajele sale pentru calatorii din tarile occidentale.

Top obiective turistice Khobar

Cartierul Corniche din Khobar
Cartierul Corniche din Khobar

Zona Corniche din Al Khobar este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Arabia Saudita. Zona Corniche promite vizitatorilor sai o comuniune...

Khobar