Ghid turistic Mecca

Recomandat pentru: situri religioase, arhitectura, plimbari in aer liber, cladiri istorice, istorie, lacasuri de cult, natura

Despre Mecca

Mecca (Mekka) este un oras situat in Hejaz, fiind si capitala provinciei Makkah in Arabia Saudita. Orasul Mecca este cel mai sfant oras al Islamului. Milioane de musulmani vin in oras in timpul pelerinajului Hajj. Pelerinajul la Mecca, cunoscut sub numele de Hajj, este obligatoriu pentru toti musulmanii cu capacitatea fizica si financiara. Peste trei milioane de musulmani viziteaza anual orasul in timpul lunii Dhu al-Hijjah (este luna a douasprezecea in calendarul islamic; aceasta este o luna sacra in calendarul islamic, marcand sfarsitul anului).

Vizitele in afara acestei luni cunoscute sub numele Umrah (pelerinaje minore), nu sunt obligatorii dar sunt puternic incurajate.

Mecca este, de asemenea, locul in care Profetul Mahomed s-a nascut. Orasul are o istorie foarte bogata, deoarece este un oras foarte vechi, care a fost considerat sacru inca din Evul Mediu timpuriu.

In Mecca puteti vizita Moscheea Sacra (Al-Masjid al-Haram), cel mai sfant loc din Mecca si Islam. In plus fata de Mekka, site-urile care implica Hajj cuprind: Mina - locul de lapadarea simbolica a Diavolului, Muzdalifah - locul unde pelerinii petrec noaptea. Hill a Arafat si Rahma Jabal - locul ultimei predici a Profetului Muhammad. Jabal Al Noor (Muntele Luminii) nu face parte din ritualul pelerinajului dar si acesta este un important site deoarece aici se considera ca Muhammed a primit revelatia divina.

Vizitati si Jabal Al Thur, pestera in care Profetul Muhammed a stat ascuns cat timp Meccans il urmarea pentru a-l ucide. Potrivit legendei, intrarea in pestera a fost acoperita de panza unui paianjen pentru a-l proteja pe Profet. Turistii pot vizita si Moscheea e Taneem, o moschee frecvent vizitata de persoanele care au mai vizitat Mekka. Hudaibiyah este situat pe vechiul drum de legatura intre Jeddah si Mekka. Acesta este locul unde avut loc celebrul "Tratat Hudaibiyah" intre musulmanii din Madinah condusi de Profetul Muhammed si Quraish de la Mekka. Puteti vizita, de asemenea, Jannat ul Mualla, un cimitir in care sunt ingropati multi dintre cei care l-au sustinut pe Profetul Muhammed.

In Mecca va veti putea rasfata si din punct de vedere culinar. Veti gasi aici mai multe tipuri de produse alimentare din intreaga lume. Niciun tip de carne de porc, sunca sau orice parte a porcului nu sunt servite in Arabia Saudita, fiind interzise de legea islamica.