Informatii utile Medina

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 03:00

Medina este recunoscuta pentru


situri religioase
arhitectura
gastronomie
istorie
monumente
shopping

Cand este indicat sa vizitati orasul Medina

Pe tot parcursul anului, tinand cont si de vremea favorabila vizitelor si micilor excursii in imprejurimi, orasul este asaltat de turisti, in special de practicantii turismului religios. Nu va putem recomanda o perioada anume pentru a vizita orasul, doar va putem atrage atentia asupra importantelor manifestari religioase, de pe intreg parcursul anului, asta in cazul in care doriti sa cunoasteti mai indeaproape traditia si spiritualitatea religiei musulmane.

Temperaturi medii lunare in Medina, Arabia Saudita

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca hainele usoare si comode, deschise la culoare, incaltamintea adecvata zilelor caniculare de vara, cand temperature depaseste 45 de grade, ochelari de soare, palarii, sepci sau umbrele contra soarelui. Pentru cei cu sensibilitate ridicata a pielli, recomandam purtarea hainelor care sa acopere si mainile, sau folosirea unor solutii contra radiatiilor solare.

Modalitati de plata in Medina

Sunt destul de putine locurile in care vi se cere in mod imperativ cash, moneda locala fiind rialul saudit. O masa la restaurant va costa intre 15 si 206 riali, un pachet de tigari 10 riali, legumele si fructele le puteti gasi la preturi intre 4,50 si 6 riali. Important pentru dumneavoastra, avand in vedere ca nu exista transport public urban este sa stiti ca un kilometru parcurs cu taxiul va costa 3 riali, pornirea fiind de 4 riali, o ora de inchiriat taxiul va costa 3 riali, iar un litru de benzina va va costa 0,45 de riali.

Transportul in Medina

Transportul public urban nu este prezent in oras, singura modalitate de deplasare in interiorul orasului fiind cu taxiul.

Insa, se cuvine sa mentionam ca orasul este conectat cu principalele orase ale Arabiei Saudite, prin reteaua de drumuri si sosele sau prin cursele aeriene ce opereaza pe aeroportul local.

Viza turistica pentru Medina

Viza turistica o puteti obtine relativ usor, de la orice ambasada sau reprezentanta diplomatica a statului saudit, autoritatile saudite incurajand turismul, in special pe cel de natura religioasa.

Va avertizam ca in Medina, consumul de alcool este strict interzis, pedepsele fiind destul de severe, unele ducand la deportare sau extradare imediata.