Informatii utile Riyadh

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 03:00

Riyadh este recunoscuta pentru


puncte de interes
istorie
muzee
panorama
turn
arta

Cand este indicat sa vizitati orasul Riyadh

In Riyadh temperaturile de vara sunt foarte calde, apropiindu-se de 50 de grade Celsius. Temperatura medie in luna iulie este de 43.5 ° C. Iernile sunt blande, cu nopti reci, cu vant. Climatul general este arid, ploile sunt rare, remarcandu-se cu precadere in martie si aprilie. Este, de asemenea, cunoscut faptul ca au loc deseori furtuni de praf. Praful este de multe ori atat de gros incat vizibilitatea este sub 10 metri.

Temperaturi medii lunare in Riyadh, Arabia Saudita

Cel mai bun timp pentru a vizita orasul Riyadh este din octombrie pana in aprilie, cand temperaturile medii sunt inca primitoare.

Ce sa luati in bagaj

Ochelarii de soare sunt esentiali atunci cand va propuneti sa vizitati acest oras. Este de dorit sa adaugati in bagaj pantaloni lungi, de vara, in culori deschise. Adaugati in bagaj si o crema care sa va protejeze de razele solare. Nu uitati aparatul de fotografiat!

Transportul in Riyadh

Foarte multe microbuze circula pe strazile din Riyadh, dar acestea sunt frecvent utilizate de localnici. Acestea sunt destul de greu de utilizat de vizitatorii orasului, unul dintre motive fiind acela ca rutele sunt de obicei scrise doar in limba araba.

Cei mai multi turisti se bazeaza pe taxiurile albe, care sunt abundente in centrul orasului, dar pot fi mai greu de gasit in zonele limitrofe pe timp de noapte. Femeile singure sunt pot lua un taxi inregistrat public, dar multe turiste aleg transportul oferit de hotel. Nivelul de limba engleza vorbita variaza de la mediu la inexistent, asa ca este de preferat sa aflati numele locatiei in care doriti sa mergeti in limba araba. Calatorii singuri de sex masculin se aseaza pe scaunul din fata, langa sofer, in timp ce femeile trebuie sa stea in spate.

Cea mai buna optiune pentru a calatori in Riyadh este masina proprie sau inchiriata; stilul de conducere local poate fi descris ca "agresiv". Partea de nord a orasului Riyadh este foarte prietenoasa pietonilor.

Shopping in Riyadh

Al Faisaliah este cel mai mare mall din oras, acesta ofera o multitudine de produse, intre care puteti alege tot ceea ce va doriti. Un magazin interesant este si Jarir Bookstore, un magazin pe doua niveluri in care puteti gasi cele mai mari librarii, piese IT si DVD-uri. Sahara Mall este un mall enorm ce include 180 de magazine si un supermarket Tamimi cu diverse produse alimentare daca nu puteti gasi ceea ce vrei aici, mergeti in Piata Sahara. Mall-ul LLZ este un loc minunat; acesta are o serie de magazine de haine, precum si restaurante.

Viza turistica in Riyadh

Toti vizitatorii au nevoie de viza pentru a intra in Arabia Saudita. Vizele turistice sunt greu de obtinut, fiind acordate numai grupurilor selectate pe o baza limitata. Toti cei care vin aici ar trebui sa aiba un pasaport valabil pentru cel putin sase luni, in plus fata de vizele corespunzatoare si un bilet dus-intors, cu toate documentele necesare.

Femeile trebuie sa fie insotite, cel mai bine de o ruda de sex masculin. Intrarea in tara poate fi refuzata pentru orice vizitator in stare de ebrietate, barbatilor care poarta pantaloni scurti, femeilor in haine stramte sau cu picioarele si bratele expuse, precum si cuplurilor care afisaza afectiune in public.

Momentan nu sunt cerinte speciale pentru pelerinii care efectueaza Hajj-ul sau viziteaza site-uri sfinte.