Ghid turistic Taif

Recomandat pentru: gradina zoologica, parc acvatic, shopping, natura

Despre Taif

Taif este un orasel situat vestul Arabiei Saudite, langa muntii care gazduiesc Mecca si folosit uneori de familia regala,ca resedinta de vara.

Taif ofera turistilor o diversitate de locuri si zone de vizitat, locul fiind incarcat de istoria popoarelor musulmane, ce au vietuit aici, de-a lungul timpului. Principalele atractii ale orasului sunt Al Shafa, un loc plin de verdeata si o locatie perfecta pentru un picnic in familie, Al Hada, renumit pentru instalatiile pe cablu, The Town (Orasul), locul in care puteti manca si trai exact in modul in care o faceau localnicii odinioara, South Road (Autostrada Sudului), renumita prin peisajele si frumusetea locurilor pe care le veti parcurge si Maysan, alt loc ideal de a petrece cu familia, la un picnic, binecunoscut pentru multimea de locuri si peisaje magnifice. Pentru a ajunge aici, veti avea nevoie de masina, va veti indrepta spre sud, pana ce veti intalni marcaje cu indicatia Maysan.

Singura posibilitate de a ajunge intr-unul din aceste locuri este pe sosea. O retea de sosele foarte bine intretinute fac legatura intre aceste principale locuri turistice. Va recomandam san u ezitati a cere informatii localnicilor despre locurile de vizitat, desi marea lor majoritate nu vorbesc engleza, sfatuindu-va in acelasi timp ca sa cereti relatii la hotel.

Oriunde veti merge, prin imprejurimi, veti vedea munti si peisaje care va vor taia rasuflare, si va garantam ca aparatele dumneavoastra de fotografiat sau camerele de filmat vor fi folosite la capacitate maxima.

Situat la sud de Taif, Al Rudaf este un parc natural care va ofera si o mica gradina zoologica. Un alt loc atractiv este Moscheea Wadi Mitna, ridicata pe locul unde Mohamed a venit sa castige increderea si sprijinul triburilor Hawazeen si Tafiq, sfarsind prin a fi lapidat.

Daca va aflati in zona, in luna aprilie, va recomandam sa vizitati plantatia de trandafiri Taif, de unde la rasarit, trandafirii roz sunt culesi, iar mai apoi din ei fabricandu-se celebrul ulei de trandafiri.

Palatul Shubra, sau muzeul cu acelasi nume, construit in anul 1900, loc in care pana in anul 1930 Regele Abdul Aziz a avut resedinta, este un alt loc care nu trebuie ocolit, in periplul dumneavoastra. Cetatea Turca, alt loc incarcat de istorie, va ofera amanunte interesante despre batalia ce a avut loc aici, sustinuta de Lawrence al Arabiei, in 1917. Aici este locul unde au avut loc numeroase batalii, prin urmare puteti vizita si un cimitir, de-a dreptul fascinant, cu o multime de morminte foarte vechi.

Rezervatia Naturala Al Hada (liniste) este, de asemenea, un loc foarte atractiv, situat intre spitalul Al Hada si Hotelul Sheraton, chiar pe crestele muntelui, la 2100 de metri deasupra nivelului marii. Locul este perfect pentru a surprinde apusurile de soare.

O gazda perfecta este si Al Shafa, un mic satuc aflat la 2500 de metri, pe Muntele Sarawat. Aici gasiti livezile de pomi fructiferi ce apartin orasului Taif, iar amatorii de senzatii tari, pot face plimbari pe camila.

Ca si alte activitati, mai puteti vizita instalatia pe cablu existenta chiar langa Hotelul Ramada. Este cea mai mare intalatie de acest gen si Arabia Saudita si de pe intregul Orient Mijlociu, care va va oferi posibilitatea de a admira peisaje magnifice ale Muntilor Taif. Daca sunteti norocosi, veti putea vedea si maimute, de-a lungul calatoriei pe cablu. Pretul este destul de ridicat pentru instalatiile din zona Al Hada (liniste), un popas putand fi facut in Al Kar Tourist Village, unde va puteti distra practicand, in principal, sporturi pe apa.

In zona, puteti cumpara renumitele fructe saudite ca piersici sau struguri.

Bucataria locala va sta la dispozitie cu cele doua renumite feluri de mancare traditionale, Kabsa si Bukhari rice(pe baza de orez). Felul de mancare cel mai intalnit in Taif este Seleeg, o budinca preparata din orez cu bobul mare si lapte. Va recomandam sa nu ocoliti lantul de restaurante gen fast-food The Tazaj. Si aici este prohibitie, alcoolul lipsind cu desavarsire. Singura bautura slab alcoolizata, care se poate bea, este sampania saudita, pe care o puteti cumpara din orice cafenea. O mentiune speciala ar fi de facut, la capitolul igiena sanitara a zonei, sfatuindu-va sa fiti precauti, in anumite restaurante.

International Taif, chiar in oras, Sheraton Hotel, situat pe crestele muntelui dar si Al Hada sunt hoteluri ce va ofera locuri in camere de nivel occidental, preturile fiind usor ridicate, la hotelurile de pe munte.

In Taif, puteti ajunge pe calea aerului, Aeroportul Regional Ta’if, aflandu-se situat la circa 20 de kilometri distanta de oras. Aici sunt operate curse dinspre si spre principalele orase ca Abha, Dammam, Jazan, Jedah, Medina, Rejdhan, Riyadh, si Tabuk, din Arabia Saudita. Doua companii aeriene opereaza zboruri spre Cairo(Egipt), aceste fiind Nile Air si Nesma Airlines. Nile Air mai opereaza si curse regulate spre Alexandria.

Taif reprezinta o destinatie de vacanta bogata in oferte turistice, oras unde puteti vizita o multime de locuri atractive, parcuri, gradini, muzee, ori sa va petreceti timpul efectuind mici excursii in imprejurimi, parte din locurile pe care le puteti vizita, fiind incarcate de istorie sau pur si simplu fiind pitoresti prin peisajele pe care le veti putea admira, in special cele de pe muntele Al Hada. De asemenea, si iubitorii de distractii acvatice sunt invitati sa viziteze orasul, distractia fiind garantata.

Taif