Transport Buenos Aires

In Buenos Aires se circula pe partea dreapta. Argentina dispune in general de o infrastructura moderna de sosele si autostrazi. Desigur, exista si sosele, in unele zone izolate (Puna, Patagonia) care prezinta un grad ridicat de uzura. In Buenos Aires folosirea centurii este obligatorie iar in afara localitatilor este obligatorie folosirea fazei scurte. Permisul de conducere romanesc este recunoscut de catre autoritatile argentiniene. Masini multe, trafic destul de haotic, pe bulevarde extrem de largi de cate 8 benzi pe sens si stradute cu sens unic. Asta veti gasi daca veniti in Buenos Aires.

Buenos Aires dispune de o retea extrem de dezvoltata a transportului urban, public, interurban, subteran, fluvial, maritim, feroviar si aerian. Autobuzul este principalul mijloc de transport in comun – si cel mai economic. Buenos Aires are in jur de 180 de linii de autobuz din care un numar mare circula si pe timp de noapte. Taxiul este mai practic si usor de recunoscut, datorita culorii galbene a masinii. In cazul in care doriti sa apelati la taxi, va recomandam folosirea radiotaxiurilor.

Dar, cel mai important mijloc de a ajunge la destinatia dorita este metroul. Magistralele de metrou, cinci la numar, se afla in stransa legatura cu principalele strazi, gari si statii de autobus. Reteaua de metrou este una extrem de dezvoltata, facand mult mai simpla deplasarea prin oras. Deci, daca vreti sa evitati traficul haotic, luati metroul. Metroul, la Buenos Aires este poreclit “subte” si este extrem de ieftin: doar 1,10 pesos adica in jur de 0,25 de dolari pentru orice drum pe care iti doresti sa-l faci. In timpul saptamanii, dimineata intre orele 9:00 si 9:30 este extrem de aglomerat.

Buenos Aires este deservit de doua aeroporturi: Jorge Newbery (destinat traficului intern si zborurilor provenite din tarile vecine) si Ezeiza (destinat traficului international). Linia de autobuze Manuel Tienda Leon este cea care va va lua de la aeroport si va va lasa tocmai in centrul orasului Buenos Aires. Totul va va costa in jur de 10 dolari. Biletele pot fi achizitionate direct de la chioscurile amplasate imediat dupa vama.

Moneda nationala este pesos. In hotelurile si in magazinele mari sunt acceptati si dolarii, fara problema. In majoritatea magazinelor, restaurantelor si barurilor se poate plati si cu cartea de credit dar, in unele cazuri, se pot percepe unele taxe in plus fata de cele afisate.

Buenos Aires