Ghid turistic Calafate

Recomandat pentru: tururi pe ghetari, natura, peisaj

Despre Calafate

La capatul Anzilor Cordilieri, in Santa Cruz, una dintre provinciile australe ale Argentinei, se afla o mica localitate cunoscuta sub numele de „capitala ghetarilor”. Numele de Calafate provine de la o planta autohtona din aceasta regiune patagonica, un tufis spinos care face flori de un galben delicat si cu niste flori delicate. Exista si un vechi proverb care spune asa: „Cine vine in Calafate cu siguranta ca se va mai intoarce”.

Izolat si pitoresc, Calafate este un oras (statiune) din Muntii Anzi, asezat pe malul lacului Argentino, un centru turistic de o mare importanta a provinciei Santa Cruz. Cu aproximativ 17.000 de locuitori, Calafate este asezat in mijlocul stepei din Patagonia. Calafate este principalul punct de acces in Parcul National al Ghetarilor, unul dintre cele mai prodigioase peisaje din Argentina. Pe vremuri, Calafate a fost un orasel izolat, abia recent devenind un punct de maxima importanta turistica.

Vara, la Calafate, temperatura maxima este in jur de 17 grade, zilele sunt lungi, facandu-se seara abia in jurul orei 23:00. Iarna, temperaturile scad sub 0 grade (intre -10 si -4 grade). Cea mai buna perioada de vizitare a orasului Calafate este de la inceputul lunii Octombrie pana la sfarsitul lunii Aprilie.

Parcul National al Ghetarilor, creat in anul 1937, clasat in Patrimoniul Unesco, se intinde pe o suprafata de 724.000 de hectare, ingloband cele doua lacuri glaciare, Argentino si Viedma, 47 de ghetari dintre care Perito Moreno si Fitz Roy.

Aici veti avea de ales dintre numeroase atractii, unele mai amuzante si mai interesante ca celelalte. Veti putea descoperi aici comorile arheologiei la Muzeul Regional El Calafate sau sa aflati mai multe despre biodiversitatea Patagoniei in Rezervatia pasarilor Laguna Nimez. Iarna, amatorii de pescuit se pot indrepta inspre Lacul Argentino iar Golful Redonds devine un imens patinoar. Daca doriti sa explorati imprejurimile orasului, puteti face niste excursii inspre Cerro Calafate sau sa mergeti la Golful romantic Onelli.

In plus, aici mai puteti vizita frumoasele „estancias” tipic patagonice pentru o zi frumoasa in care relaxarea este la ordinea zilei si plimbarile cu calul la fel. Dupa o plimbare placuta in jurul acestor „estancia” puteti gusta un traditional fel de mancare „asado” - faimosul gratar argentinian sau pur si simplu sa descoperiti obiceiurile unui „gaucho”, un cetatean autohton al campurilor.

Pe scurt, excursiile cele mai populare din Calafate sunt:

Vizita Ghetarului Perito Moreno;
Navigarea pe lacuri pana la raurile de gheata;
Minitrekking, Big Ice in ghetar;
Vizita la El Chalten, un oras de la picioarele Fitz Roy.

In ceea ce priveste gastronomia, exista aici tot felul de restaurante pentru toate buzunarele. Oricare ar fi alegerea voastra, trebuie neaparat sa gustati carnea de miel.

Calafate