Ghid turistic Campana

Despre Campana

O regiune situata in apropiere de Buenos Aires, Campana, are o populatie de aproximativ 100.000 de locuitori, insa, in ciuda acestui numar mic, el este un important centru industrial al Argentinei, fapt care atrage, anual, mii de turisti veniti in interes de afaceri si nu numai.

Creat in 1875, acest mic orasel beneficiaza si de apropierea unui port, iar distanta mica pana in Capitala ii asigura, constant, un flux mare de vizitatori. In 1954, aici au inceput sa prinda contur unele consortii importante, care astazi manageriaza intregi industrii ce isi desfasoara activitatea in acest oras.

Orasul Campana ofera numeroase locuri de vizitat turistilor. Delta Campanesa este, dintre toate, cea mai populara, impreuna cu Isla Talavera. Acoperind 954 de kilometri patrati, aceasta a devenit cunoscuta atunci cand, foarte multi imigranti, au decis sa se ascunda in insulele de pe ea. Astfel, un numar de astfel de insule au devenit asezari, populare astazi in randul turistilor. Un exemplu in acest sens este Isla Blondeau si cea mentionata mai sus, Talavera.

Rezervatia naturala Otamendi este, de asemenea, un loc de o deosebita frumusete. Localizata pe tarmurile Parana de las Palmas, aceasta se afla la doar 68 de kilometri de Buenos Aires si la 2 de Campara. Este deschisa vizitarii incepand cu orele 9 si pana la orele 18. se ajunge foarte usor aici, luand trenul din Retiro.

Un circuit turistic, in Campana, ar trebui sa inceapa de la Parcul Roberto Rocca, sa treaca, pe rand, prin Pulpería, Muzeul de Antichitati, Piata Dr. Eduardo Costa, Primarie, Catedrala Campana, strada Augustin Rocca, Muzeul Automobilelor, Cartierul Englez, Tenaris – Siderca, portul Euroamerica, Clubul de Barci, Rafinaria de ulei Esso, Prefectura Navala Argentina, Muzeul Trenurilor, Atelierele Artizanale si sa se incheie la Casa lui Costa.

In ciuda agitatiei specifica unui oras industrial ce are in vecinatatea sa un port, Campana este un loc in care traditiile sunt puse la mare cinste, fapt reflectat de catre grupurile literare gaucho, cele folclorice si muzicii creole, ce se aude de pretutindeni, indiferent de ora.

Campana