Ghid turistic Comodoro Rivadavia

Recomandat pentru: peisaje, gastronomie, alte atractii

Despre Comodoro Rivadavia

Comodoro Rivadavia sau, pur si simplu, Comodoro, este unul dintre cele mai mari orase din partea sudica a Argentinei, situat in provincia Chubut. Orasul este cunoscut si sub numele de “Capitala Nationala a Petrolului” deoarece aici s-a gasit pentru prima data petrol in Argentina. Comodoro Rivadavia are in jur de 150.000 de locuitori si este unul dintre cei mai importanti producatori de energie din Argentina.

Comodoro este si capitala Departamentului Escalante. Orasul a fost numit asa in onoarea ministrului Martin Rivadavia. Orasul a fost fondat in anul 1901 si a cunoscut o importanta prosperitate incepand cu anul 1907 atunci cand forajele care cautau apa au gasit petrol. Intre anii 1946 si 1957, orasul a fost capitala Zonei Militare din Comodoro Rivadavia. Aceasta zona cuprindea partea meridionala a provinciei actuale Chubut si cea de nord a provinciei Santa Cruz.

Climatul este unul arid, cu ploi rare pe toata durata anului, mai ales vara. Temperaturile sunt aici blande cu o iarna racoroasa si cu o vara uscata si blanda, ideala pentru un sejur agreabil aici.

Comodoro Rivadavia are o vasta zona de plaje care este folosita sub forma de statiune balneara dar si pentru practicarea sporturilor nautice. Impozantul munte Chenque ofera o panorama magnifica asupra orasului.

Nu trebuie sa ratati Parcul National Maritim Costero Patagonia Austral, unul dintre cele mai bogate parcuri in biodiversitate din Patagonia, un loc ideal pentru ecoturism si pentru calatorii de stimulare.

Orasul Comodoro Rivadavia este, deci, capitala argentiniana a petrolului. Un Muzeu al petrolului prezinta aici glorioasa istorie a exploatarii petroliere. Orasul este dominat si de o colina de nisip care era altadata un cimitir indian. Aici se afla unul dintre cele mai importante bazine petrolifere din America de Sud. In fiecare zi se extrag aici peste 6 milioane metri cubi de gaz.

Comodoro Rivadavia este centrul comercial si de transporturi din toata regiunea de sud a Patagoniei Argentiniene si un important loc de extragere al petrolului. Un gazoduc leaga orasul de capitala Buenos Aires inca din anul 1960.

Orasul dispune de o impozanta infrastructura hoteliera si gastronomica, de o multime de locuri de distractie dar si de numeroase locatii pentru conventii sau reuniuni nationale si internationale. Muzeul regional patagonic Antonio Garces, situat in centrul orasului Comodoro Rivadavia va va ajuta sa descoperiti fauna, flora, geologia si antropologia orasului.

Aeroportul international, situat la 11km distanta de oras, este cel mai important aeroport din provincia Chubut si unul dintre cele mai importante aeroporturi din Patagonia. La Comodoro se poate ajunge deci ori cu avionul sau pe Ruta Nacional 3.

Comodoro Rivadavia