Ghid turistic Iguazu Falls

Despre Iguazu Falls

La frontiera dintre Argentina si Brazilia, Parcul National Iguazu rezerva vizitatorilor un spectacol minunat, fantastic in inima padurii tropicale. Raul Iguazu care se revarsa de la inaltimea a 257 de cascade dintre care cea mai inalta ajunge pana la 72 de metri. Este vorba despre celebra Garganta de Diablo.

Parcul National Iguazu a fost creat in anul 1934 la frontiera a trei tari din America de Sud – Paraguay, Argentina si Brazilia. Insa, doar in aceste doua din urma se pot admira faimoasele cascade inscrise in Patrimoniul Unesco in anul 1986.

Raul Iguazu este un afluent al Raului Parana si se numeste Iguacu in Brazilia. Turistii care vin sa descopere aceasta minune a naturii se pot caza fie in Argentina, la Puerto Iguazu, in Provincia Misiones, fie in Brazilia, la Foz do Iguacu in statul Parana.

Cascadele au fost descoperite in secolul al XVI-lea de catre Alvar Nunez Cabeza de Vaca atunci cand regiunea a fost cucerita de conquistadorii spanioli. Imaginati-va spectacolul acestor ape care se intind pe mai multi kilometri in inima padurii amazoniene. Un spectacol fantastic pe care niciun european nu l-a mai vazut vreodata.

Azi, turistii nu mai trebuie sa se imbrace in haine de explorator pentru a descoperi cascadele. Parcul a fost amenajat cu numeroase drumuri si pasarele pentru a facilita plimbarile vizitattorilor fara a denatura situl.

Majoritatea cascadelor se afla pe teritoriul argentinian. 4 trasee va vor permite sa le descoperiti apropiindu-va foarte tare pentru a le observa de jos sau de sus in inima padurii. Atunci cand afluenta nu este atat de importanta, veti avea poate ocazia sa observati fauna locala, iguane, pasari tucan si alti papagali.

In ultimii ani, parcul s-a modernizat si un trenulet ii duce pe turisti pana la potecile care duc inspre cascade. Trenul va poate duce si pana la pasajele care duc inspre Garganta del Diablo, o depresiune importanta.

Tot aici veti avea ocazia sa mergeti cu vaporul pana la Insula San Martin. Cei mai temerari se vor putea imbarca la bordul ambarcatiunior de tip zodiac care se apropie foarte tare de cascade.

Daca peisajul este mai intimist pe partea argentiniana, Cascadele de Iguazu din zona braziliana ofera o priveliste mai spectaculoasa deoarece de aici veti aveao panorama asupra 3 kilometri de cascade care se intind in padurea tropicala.

Tot aici cei mai norocosi pot opta pentru o plimbare cu elicopterul pentru a observa cascadele de sus. Va fi un spectacol de neuitat!

Iguazu Falls