Informatii utile Argentina

Date generale


Capitala: Buenos Aires
Moneda: Peso argentinian (ARS)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -03:00
Religie: Crestini (85.2%), Alte religii (14.8%)

Argentina este recunoscuta pentru


relaxare
peisaje
natura
muzee
plaja
istorie
cultura

Cand este indicat sa vizitati Argentina

Perioada ideala pentru a vizita aceasta tara minunata depinde de regiunile sale. Partea de nord a Argentinei se poate vizita tot anul, cu anumite recomandari din aprilie pana in noiembrie, pentru evitarea umiditatii si a caldurilor mari. Patagonia este ideala din septembrie pana in aprilie, cand culorile primaverii si ale toamnei sunt intotdeauna spectaculoase.

Temperaturi medii lunare in Argentina

Climatul, in Argentina, este destul de greu de rezumat, deoarece marea diversitate geografica a tarii implica importante variante climatice intre nord si sud. Climatul din nord este subtropical, iar in partea de nord-vest a Argentinei poate fi umed si greoi. Regiunea centrala este, in general, cu un climat cald si umed. Partea de vest a Argentinei este marginita de Anzi, unde climatul se scimba in functie de altitudine.

Limba oficiala in Argentina

Limba oficiala este spaniola, cu anumite particularitati argentiniene, la nivelul accentului, al vocabularului, al folosirii „vos” si a sunetului „ch”. Argentina are o singura limba oficiala, dar 17 limbi indigene.

Religia in Argentina

Religia oficiala a Argentinei este cea catolica. Totusi, exista aici o totala libertate a cultului. Astfel, protestantismul, iudaismul sau islamismul sunt si ele practicate dar de foarte putina lume. Tara adaposteste si a treia comunitate evreiasca ca marime dupa Israel si Statele Unite.

Cultura si traditii in Argentina

Nu exista niste traditii speciale in Argentina. Aceasta este o tara iudeo-crestina, cu o foarte puternica influenta europeana. Argentinienii sunt un popor care adora sa sarbatoreasca, sa petreaca si distractiile au o mare importanta pentru ei.

Argentinienii iubesc, deci, sarbatorile. Mai intai carnavalul, care nu are dimensiunea celui din Brazilia, dar care se celebreaza mai ales in partea de nord- vest a tarii. Mai exista, aici, niste sarbatori comemorative, cum ar fi La Fiesta Patria sau Sarbatoarea Nationala in 25 iulie. Oricum, in acest loc, orice pretext este bun pentru a sarbatori – ziua mamelor, a tatilor, a copiilor etc.

La fel ca si in Brazilia sau in Cuba, muzica este foarte importanta in viata argentinienilor.
Tara este traversata de numeroase curente muzicale, foarte tipice - la milonga, la chacarera, la vidala, la zamba etc. Nu putem vorbi despre Argentina fara sa amintim si tangoul. Dansul emblematic al tarii este un savant amestec de ritmuri africane, de determinismul flamencoului si de rigoarea dansurilor din saloanele europene.

Gastronomia in Argentina

Gastronomia de aici se bazeaza, bineinteles, pe carnea de vita, dar si pe multe altele. Diversitatea culturala si geografica a tarii permite o mare diversitate gastronomica si furnizeaza unele dintre cele mai bune vinuri din lume. Traditionalul si modernul se imbina aici perfect.

Argentina este o tara care nu cere decat sa fie iubita, descoperita si explorata. Taramul ghetarilor, al Tarii de Foc, atat sud-americana cat si europeana, Argentina va va seduce datorita contrastelor sale. Gigantismul Argentinei iti pune imaginatia la incercare- cursuri de apa multicolore, jungla amazoniana, varfuri vertiginoase in Muntii Anzi, pampa, stepele din Patagonia, ghetari maiestuosi. Argentina este o destinatie care trebuie neaparat vizitata.

Shopping in Argentina

Argentina inseamna o mare diversitate. Deci, daca vorbim despre shopping, cu siguranta veti gasi aici o gramada de posibilitati. Buticuri de lux, piete artizanale… Obiectele de artizanat sunt foarte frumoase si reprezinta niste suveniruri minunate. Articole din piele, haine la moda, de marca, aveti de unde alege. Lana, ponchouri, tesaturi, obiecte sculptate din lemn, infuzii de mate, vinuri, tricouri cu echipele de fotbal argentiniene, specialitati culinare… veti gasi o multime de suveniruri in buticurile locale!

Propina este cel care se asteapta pentru serviciul facut. In general acesta se afla intre 5 si 10% si nu este obligatoriu. Puteti fi insa destul de urat perceputi daca nu lasati bacsis.

Sporturi in Argentina

Daca sunteti mari amatori ai sportului, Argentina este o tara care nu va va dezamagi. Marea diversitate a peisajelor, care se intind de la Nordul arid la Sudul glaciar, permit o mare varietate de sporturi de practicat – escaladari, drumetii, rafting, sporturi de apa etc.

Peisajele variate si multiple vor face bucuria tuturor tipurilor de vizitatori. Aici, spectacolul naturii este unul grandios, dar Argentina mai poseda un alt as in maneca – bogatia patrimoniului sau cultural.