Despre Jujuy

Daca orasul Jujuy nu prezinta pentru multa lume un interes major, acesta este un bun punct de plecare pentru a vizita Quebrada de Humahuaca, Salinele Grandes si platourile argentiniene si boliviene. Deoarece San Salvador de Jujuy - dupa numele sau complet - este inainte de toate capitala unei provincii de o frumusete exceptionala.

Provincia Jujuy se afla la frontiera dintre Bolivia si Chile. Aceasta este recunoscuta pentru frumusetea peisajelor, pentru accesul facil pe cele mai inalte platouri dar si pentru stilul de viata traditional adoptat de locuitori. Jujuy are cea mai mare concentratie de populatie Quechua din Argentina. Obiceiurile, cultura si traditiile sunt deci specific indigene. Acest lucru este vizibil in special in gastronomie si in muzica. La Jujuy exista si un aeroport international. Cea mai buna perioada a anului pentru a vizita provincia Jujuy este fara indoiala primavara deoarece vara, temperaturile sunt extrem de ridicate, iar iarna, extrem de scazute.

Capitala provinciei Jujuy este San Salvador de Jujuy, un oras fascinant. Acesta a fost fondat in anul 1592 de catre spanioli si, chiar daca a fost devastat in anul 1812, pe timpul Razboiului de Independenta, inca mai pastreaza frumoase exemple de arhitectura coloniala.

Culorile, formele, senzatiile, cultura si istoria, climatul agreabil, peisajele, securitatea, amabilitatea, aromele si savorile – iata o multime de elemente pe care fiecare turist le va gasi la fiecare pas. Orasul San Salvador de Jujuy se afla intr-o vale traversata de fluviile Grande si Xibi- Xibi sau Chico. Splendoarea provinciei de la sfarsitul secolului al XIX-lea si de la inceputul secolului XX se reflecta in constructiile din centrul istoric, niste veritabile bijuterii arhitecturale.

Jujuy este un oras ideal pentru turismul de afaceri combinat cu cel de aventura, cultural si religios.

Printre cele mai importante obiective turistice ale orasului Jujuy, amintim:

Catedrala care dateaza din anul 1675, adaposteste un scaun superb si niste confesionale din lemn rosu sculptat si auriu si un tavan uimitor.
Casa de Gobierno. In Piata Centrala, locul este in stil baroc si adaposteste o mica comoara: primul drapel argentinian creat de generalul Belgrano.
Muzeul Istoric Provinicial este o casa care dateaza din secolul al XVIII-lea si care adaposteste niste obiecte care spun istoria agitata a provinciei. Un clopot vechi, o coroana de argint, o multime de obiecte coloniale, casti din piele realizate de indieni pentru a-i imita pe spanioli…. Muzeul este extrem de interesant!
Mercado del Sur. In piata care afla langa autogara, veti gasi niste obiecte de artizanat si produse proaspete tipice regiunii.
Puna de Jujuy este in general mai usor de explorat decat restul regiunilor situate mai la sud, precum Salta sau Catamarca.

Jujuy