Ghid turistic La Plata

Recomandat pentru: muzee, istorie, natura, monumente, catedrala, arhitectura

Despre La Plata

Este extrem de placut si de usor sa ajungi in orasul La Plata, dupa o zi petrecuta in orasul Buenos Aires. Situat la 60 de km de capitala federala a Argentinei, orasul este capitala Provinciei Buenos Aires.

La Plata, aflat nu departe de fluviul cu acelasi nume, dispune de o arhitectura exceptionala. Orasul La Plata este un exemplu tipic pentru planificarea urbanistica avansata a secolului al XIX-lea, deoarece acesta a fost proiectat inainte de a fi fost construit. Acesta a fost gandit de niste arhitecti francezi si construit apoi dupa planurile lor, urmandu-se traditionalul model « damier », fiind traversat de numeroase strazi si diagonale care duc inspre piata principala a orasului, Plaza Moreno. Orasul se poate descoperi deci si admira extrem de usor pe jos.

Orasul este celebru datorita Muzeului sau de Stitinte Naturale si datorita minunatei Catedrale in stil neogotic. La Plata, „Orasul Diagonalelor” are mai multe centre si teatre ideale pentru organizarea anumitor evenimente la nivel international, printre care si Teatrul Argentinian, Coliseo Podesta si Palatul Municipal.

Catedrala in stil neogotic din La Plata este magnifica. Arhitectii s-au inspirat in constructia sa de la Catedrala Amiens. Un edificiu extrem de simetric si de echilibrat in constructia sa. Alte cladiri au fost construite si ele dupa modelul acesteia. Parcul Paseo del Bosque este plamanul verde al orasului datorita celor 60 de hectare ale sale. Veti gasi aici o mare varietate de specii de arbori si de distractii, dar si magnificul sau lac si grotele sale.

Muzeul de Stinte Naturale adaposteste colectii care cuprind fosile si piese arheologice extrem de valoroase care fac din el unul dintre cele mai bine muzee din acest domeniu. Trebuie neaparat vizitat.

Pe de alta parte, Centrul Cultural Pasaje Dardo Rocha poseda trei sali de teatru echipate in intregime. Cea mai mare are o capacitate de 350 de persoane. Centrul cultural Islas Malvinas are o infrastructura care include 3 sali de arta, un auditoriu pentru 300 de persoane, un microcinematograf si o curte interioara folosita pentru spectacole artistice si pentru conferinte in aer liber.

Aici se afla si Stade Ciudad de La Plata, unul dintre cele mai frumoase si mai moderne stadioane din Argentina.

In imprejurimi veti putea vizita Rezervatia Biosferei care se afla la sud de Magdalena, pe malul raului La Plata. Declarata rezervatie mondiala a biosferei de catre Unesco, aceasta este o rezervatie extrem de speciala. O puteti parcurge cu masina, cu viteza redusa, pentru a nu perturba linistea locului.

La Plata este deci un exemplu perfect pentru urbanismul modern si bine gandit al secolului al XIX-lea. Profitati de aceasta vizita si descoperiti arhitectura sa exceptionala, cultura, religia, dar si muzeul sau minunat. Orasul La Plata este un oras aerisit, datorita marilor spatii verzi de aici, unde este extrem de agreabil sa hoinariti, numeroasele muzee stand drept marturie pentru importanta viata culturala.

La Plata