Ghid turistic La Rioja

Recomandat pentru: peisaje, relaxare, natura

Despre La Rioja

Orasul La Rioja este capitala provinciei cu acelasi nume, in marea regiune argentiniana din Centru-Vest numita Le Cuyo. Provincia este delimitata de Chili si de Provincia San Juan in vest, de Provincia San Luis in sud, de Catamarca in nord si de Cordoba in est. Regiunea este situata in aza zisele zone sierras pampeeennes, adica a Muntilor de la Pampa.

Orasul La Rioja se afla la picioarele muntelui Sierra de Velasco. In ceea ce priveste provincia, se pot distinge trei zone distincte: Vestul, zona Paralela si Partea de Est. Pentru moment, turismul nu este atat de dezvoltat aici, dar provincia poseda un potential extrem de interesant.

Aceasta regiune agricola care produce vin, nuci, masline si bumbac, beneficiaza de un peisaj care este constituit din coline, in culori frumoase de ocru, din vai pitoresti, munti impresionanti, dar si unele situri exceptionale, cum ar fi Rezervatia Laguna Brava sau Parcul National Talampaya.

La Rioja este un loc ideal pentru practicarea deltaplanului si a parapantei.

Atractiile zonei includ Convento de Santo Domingo si de San Francisco. Manastire Santo Domingo a fost construita in anul 1623 de catre indieni pentru a concretiza un proiect dominican si este cea mai veche din tara. Datorita pietrelor sale aparente si a portii sale din lemn, este o cladire extrem de simpatica.

Manastirea San Francisco este un edificiu extrem de frumos, incarcat de istorie. Catedrala San Nicolas de Bari, intr-un stil neo-bizantin eset un edificiu maiestuos si impozant care adapostste o reprezentatie a unor conchistadori.

Muzeul Folcloric prezinta diferitele aspecte ale culturii regionale. Parcul 25 Mayo este locul precis unde a fost fondat orasul La Rioja. Parcul este simplu, dar extrem de agreabil pentru o pauza sau pentru o plimbare.

Din punct de vedere al gastronomiei, vinul din Provincia La Rioja este cel mai apreciat si cel mai reprezentativ din regiune. Maslinele sunt si ele reprezentative pentru La Rioja. Maslinele se consuma aici in stare pura sau sub forma de uleiuri foarte variate. Locro, un fel de mncare pe baza de porumb, fasole, dovlecei, carne si slanina este foarte apreciat aici. De asemenea, nucile sunt produse aici tot anul. Numeroase feluri de mancare o folosesc pe post de ingredient.

La Rioja este o provincie unde artizanatul este foarte prezent. Orasul este si un centru important pentru tesaturi. Tehnicile indiene si culorile in stil spaniol caracterizeaza tesaturile artizanilor. Argintul este foarte prezent, atat pe vesela, cat si pe alte obiecte ornamentale. O vizita in acest oras este si ocazia ideala de a va aproviziona cu vin.

Piata artizanala din La Rioja este un loc foarte simpatic si o optiune mai buna decat marile magazine sau buticurile de suveniruri. Veti putea achizitiona aici niste piese foarte valoaroase si frumoase: piele, ceramica, poncho, mantas etc.

La Rioja