Ghid turistic Mendoza

Recomandat pentru: rafting, izvoare termale, gastronomie, peisaje

Despre Mendoza

Orasul Mendoza este capitala provinciei Mendoza. Situatia sa geografica face din acest oras punctul de plecare ideal pentru orice persoane care isi doreste sa se aventureze in Anzi. Orasul Mendoza s-a aflat in topul 10 al destinatiilor turistice din lumea intreaga si nu degeaba. Este un oras foarte bogat care a stiut sa-si dezvolte imaginea unei oaze in desert. Fie ca esti pasionat de vin, fie ca iubesti natura sau doresti pur si simplu sa descoperi acest magnific oras din Argentina, orasul Mendoza este un obiectiv turistic obligatoriu.

Locuitorii orasului, argentinienii, turistii, cei care sunt in trecere sunt cu totii de acord: Mendoza este printre cele mai frumoase orase din Argentina. Cosmopolit, verde, animat si extrem de placut, orasul Mendoza este cu siguranta si un oras foarte seducator.

La Mendoza, in Argentina, cei care vin aici vor avea foarte multe de vazut, de facut, de trait, atat in centrul orasului, cat si in imprejurimile acestuia, unde veti descoperi modul de viata al celor care sunt numiti mendocino.

Orasul Mendoza a fost distrus aproape in intregime in anul 1861 din cauza unui teribil accident, care a provocat atat pagube materiale cat si pierderi de vieti omenesti. Si-au pierdut atunci aproape un sfert din populatia orasului si majoritatea cladirilor au fost distruse. Din aceste motive, azi orasul Mendoza nu mai arata ca si un frumos oras colonial. Cei 58 de kilometri patrati ai sai contin numeroase comori si sunt animati de importanta colectivitate de studenti.

O activitate extrem de simpla si de placuta la Mendoza este urmatoarea – plimbarea prin parcurile dragute si prin pietele orasului pentru a va impregna de atmosfera magnifica a orasului. Plaza Independencia este piata principala si centrala a orasului. Plaza de Espana este si ea extrem de frumoasa: va puteti aseza pe bancutele sale albe, la umbra arborilor si sa admirati monumentul simbol al descoperirii Americii Latine de catre spanioli care se afla in centrul sau. Celelalte piete importante din oras sunt Plaza de Chile, Plaza de Italia, Plaza de Pellegrini si Plaza San Martin. Aceasta din urma aduce un omagiu eroului national Jose de San Martin.

Parcul care ii poarta numele este si acesta un loc excelent pentru relaxare. Paseo de Las Alamedas reprezinta un exemplu frumos de un bulevard mare tipic, unde se afla fantani, dar si foarte multa verdeata.

Pentru a putea profita din plin de simpatica atmosfera a orasului, strada Arsitides Villanueva este locul ideal, datorita numeroaselor sale restaurante si baruri. Este locul perfect pentru pentru a bea un pahar la sfarsitul dupa amiezii sau pentru a iesi in oras seara tarziu.

Mendoza este si capitala principalei regiuni vinicole din tara – chiar daca nu este atat de cunoscut, vinul din Argentina este de foarte buna calitate. Se pot vizita aici foarte multe pivnite si se organizeaza si anumite degustari. Unele au devenit veritabile muzee care povestesc evolutia diverselor instrumente si metode de productie, cum ar fi Bodega La Rural, una dintre cele mai vechi din tara.

In ceea ce priveste arhitectura, nu prea sunt multe de vazut, deoarece cutremurul a distrus totul. Si totusi, orasul Mendoza are mai multe muzee interesante, care va vor ajuta sa aflati mai multe despre istoria sa. Muzeul General de Istorie San Martin aduce un omagiu eroului San Martin iar Museo del Pasado Cuyano cuprinde obiecte de arta care apartin istoriei orasului. Muzeul Municipal de Arte Moderne propune expozitii care contin operele artistilor locali si nationali. Pentru a se proteja de riscurile seismice orasul Mendoza a adoptat o fizionomie particulara- cladiri joase, bulevarduri largi etc.

Biserica, Convento si Basilica de San Francisco, adaposteste miracolul din Mendoza: Fecioara din Cuyo care a supravietuit seismului care a devastat toate cladirile din oras.

Centrul orasului Mendoza delimitat de patru piete foarte dragute decorate cu Azulejos – ceramica, invita la relaxare si la promenada pe frumoasele sale stradute.

In Regiunea Mendoza, se afla si varful cel mai inalt din America: Aconcagua. Doar cei mai experimentati au dreptul sa il escaladeze dar puteti totusi sa il admirati din imprejurimi. Amatorii de rafting trebuie sa mearga la raurile Mendoza si Tunuyan care sunt cele mai bune pentru practicarea acestui tip de sport. De asemenea, puteti face trekking sau schi la Las Lenas.

Mai multe excursii pleaca din Mendoza pentru a ajunge la picioarele varfului Aconcagua. Puteti incerca sa ajungeti in varful sau dar aveti nevoie de un permis. Puteti insa sa parcurgeti cu autobuzul magnifica ruta care duce inspre Chile sau puteti continua calatoria inspre Santiago. Va mai puteti opri inainte de frontiera, la Puente del Inca.

Viata nocturna de aici nu este foarte animata. In afara de orasele din centrul orasului si de pivnitele cu vin, petrecaretii nu au prea multe optiuni…

Este o adevarata placere sa mancati la Mendoza. O savuroasa bucatarie argentiniana este acompaniata aici de cele mai bune vinuri

Chiar daca nu este un oras chiar atat de mare, orasul Mendoza reprezinta o etapa de vis care va va ajuta sa va relaxati departe de agitata si urbana capitala Buenos Aires.

Aici, totul este mult mai calm, mai linsitit, viata se opreste la ora siestei iar climatul este aproape perfect pentru a va putea bucura de terase si de simpaticele strazi pietonale. In plus, orasul Mendoza este punctul de plecare ideal pentru a vizita regiunea.

Datorita climatului sau extrem de agreabil, numeroaselor podgorii care il inconjoara, varfului Aconcuaga, orasul Mendoza este un oras care trebuie neaparat sa fie vizitat.

Pe scurt, orasul Mendoza este orasul perfect pentru toti cei care iubesc viata – vinul si carnea sunt delicioase aici, orasul este extrem de linistit iar locuitorii sunt cu adevarat fermecatori.

Mendoza