Ghid turistic Puerto Iguazu

Recomandat pentru: cazinou, cascada, traditii, natura, plimbari in aer liber

Despre Puerto Iguazu

Situat in partea de nord a provinciei Misiones, pe malurile raului Rio Iguazu si la confluenta raului Rio Parana, Puerto Iguazu este o destinatie care nu trebuie ratata de cei care viziteaza partea de nord-est a Argentinei. De fapt, micutul oras Puerto Iguazu este poarta de acces in fabulosul Parc National Iguazu. Splendida Cascada Iguazu este situata in interiorul acestui parc national.

Puerto Iguazu se afla la 18km distanta de aceasta superba zona clasata in anul 1984 in Patrimoniul Mondial Unesco. Brazilia se afla la doar 30km distanta de Puerto Iguazu. Acest oras cu un numar de aproximativ 30.000 de locuitori este, in ciuda activitatii turistice care se desfasoara de-a lungul intregului an, un oras linistit care a reusit sa-si conserve un farmec aparte. Climatul in Puerto Iguazu este unul de tip subtropical: cald si umed. Iarna este blanda, vara extrem de calduroasa. Sezonul estival este destul de ploios si cunoaste temperaturi care oscileaza intre 25-35 de grade.

Muzeul si centrul de interpretare din Puerto Iguazu, un adevarat ecomuzeu, va familiariza vizitatorul cu habitatul natural din Parcul National Iguazu si cu cultura locala. Veti descoperi astfel biodiversitatea padurii, istoria regiunii si relatia dintre om si jungla.

Situl, cunoscut si sub numele de Yvyra Reta este construit sub forma a doua spatii, unul fiind dedicat naturii, celalalt culturii. Panouri explicative, animale reconstituite, instrumente muzicale din Guarana si un canoe, toate acestea fac parte din elementele constitutive ale acestui centru de interpretare.

Pe strada Fray Luis Beltran se afla un loc simpatic. Este vorba despre un mic spatiu verde, gradina privata a unei case, a carui proprietar ii invita pe vizitatori sa descopere pasarile colibri, si peste 15 de specii diferite. Aceasta gradina poarta numele de Gradina de Los Picaflores.

Muzeul Imagenes de la Selva expune lucrarile lui Rodolfo Teofilo, un paraguayan de origine franceza si nepotul lui Jules Verne. Colectia este compusa din obiecte din lemn, artistul inspirandu-se din vegetatia luxurianta si din padurea tropicala a regiunii. Puteti admira aici portrete indiene, guaraneze, personalitati nationale si internationale, opere religioase sau legende locale.

Aripuca, acesta cladire uriasa, se afla la doar 5km distanta de Puerto Iguazu. Este un loc ecoturistic atipic avand drept obiectiv cunoasterea importantei resurselor naturale, promovarea si incurajarea respectului mediului inconjurator si a turismului durabil. Aceasta cabana insolita de 17m inaltime a fost confectionata din bucati de lemn recuperate: niciun copac nu a fost taiat pentru construirea ei.

Guira Oga (Casa Pasarilor) se afla nu foarte departe de Aripuca. Acest centru veterinar si de reeducare a animalelor ranite face in egala masura si cercetari asupra mediului forestier din regiune. Puteti descoperi acest loc unic cu ajutorul unui ghid. Printre animalele pe care le puteti admira aici se numara: tucan, maimute, papagali.

Puerto Iguazu