Ghid turistic Puerto Madryn

Recomandat pentru: observarea balenelor, pinguini, plaja, lei de mare, natura

Despre Puerto Madryn

Puerto Madryn este un oras portuar situat pe malul Oceanului, unul dintre cele mai importante porturi din Argentina, oras al carui locuitori traiesc din productia de aluminiu, din pescuit sau din turism. Puerto Madryn este un oras foarte activ avand o multime de strazi frumoase precum Costanera sau Bulevardul Almirante Brown.

Puerto Madryn se afla in partea de est a provinciei Chubut, pe coasta Atalnticului. Acesta a fost fondat in anul 1865, data la care in regiune au sosit 161 de galezi. Acestia sunt cei care au pus bazele orasului, botezandu-l Madryn, in semn de omagiu pentru Loves Jones Parry, Baronul de Madryn din Tara Galilor.

In anul 1886, orasul incepe sa creasca odata cu sosirea imigrantilor galezi, italieni si spanioli si odata cu construirea unei linii de cale ferata intre Madryn si Trelew. Orasul Puerto Madryn are in jur de 50.000 de locuitori fiind un punct de plecare pentru toti cei care vor sa ajunga in Peninsula Valdes, aflata la 50km distanta, sanctuarul natural al balenelor si al unei faune marine extrem de variate.

Orasul le ofera turistilor o multime de activitati: scufundari, vizitarea monumentelor principale – Chalet Pujol, cladire ce adaposteste Muzeul Oceanografic si Muzeul de Stiinte Naturale, Casa Toschke, primul colegiu din oras, cheiul Luis Piedrabuena inaugurat in anul 1921, gara care serveste azi drept statie de autobus.

Casele din Puerto Madryn au pastrat destul de mult din stilul arhitectural galez, cu multa piatra si caramizi, acestea nefiind tencuite. Vizitarea Muzeului Debarcarii va va introduce si mai mult in istoria locala, va va dezvalui o lume minunata. Veti putea admira fotografiile invechite de vreme care reprezinta corabia Mimoza, corabia cu care au sosit cei 161 de galezi, lista pasagerilor si lista echipajului, fragmente din jurnalul de bord al corabiei, jurnal in care sunt relatate evenimentele care au avut loc in cele patru zile cat a durat debarcarea celor 161 de pasageri, povestile de viata ale familiilor intemeiate, prima casatorie mixta. Numele celor 161 de pasageri de pe corabia Mimoza sunt scrise pe niste pietricele grupate pe familii.

Aleea de pe coasta, Avenida Roca este intesata de restaurante, hoteluri si baruri. Restaurantele si barurile imbie turistii cu faimosul Ceai Galez. Plaja este splendida, puteti inota de la jumatatea lunii decembrie pana la inceputul lunii martie. O plimbare relaxanta printre vechile docuri va va oferi o panorama superba asupra marii. Turistii au la dispozitie o multime de sporturi, windsurfing-ul fiind la mare cautare.

In Golful Nuevo, unde se afla Puerto Madryn, balenele sosesc la inceputul lunii iunie ca sa se imperecheze si ca sa dea nastere puilor. Nu ratati deci ocazia de a admira aceste mamifere superbe.

Puerto Madryn este o destinatie de vacanta faimoasa pentru plajele sale care s-a dezvoltat rapid in ultimii ani, asta datorita pescuitului, rafinariilor de aluminiu Aluar dar si turismului. La Puerto Madryn puteti vizita si cea mai mare rezervatie de pinguini de pe continent.

Puerto Madryn