Ghid turistic Rosario

Recomandat pentru: monumente, arhitectura, arta, cultura, bucatarie gourmet

Despre Rosario

Orasul Rosario, din Argentina, este un oras portuar extrem de animat situat pe malul raului Rio Parana. Acesta este si cel mai mare oras din provincia Santa Fe si al treilea oras ca marime din Argentina. Orasul Rosario se afla la doar 300 de kilometri de capitala Buenos Aires. Rosario este un oras extrem de animat, unde veti gasi multe lucruri de facut. Imensul pod suspendat deasupra raului Parana, va va face sa credeti ca va aflati in San Francisco.

Pe langa importanta sa industriala, Rosario este cunoscut ca fiind orasul natal al lui Che Guevara. Este si un oras care incepe sa fie din ce in ce mai cunoscut si mai celebru. Este un centru cultural extrem de important, aflandu-se in prim plan in ceea ce priveste scena artistica contemporana din Argentina.

Viata zilnica din Rosario este mai degraba calma. Strazile marginite de copaci, bulevardele mari, parcurile si multe alte atractii fac marea placere a locuitorilor de aici dar si a turistilor. In ultimii ani au fost construite si elegante cladiri si zgarie-nori care alcatuiesc un peisaj urban foarte modern.

Trebuie, neaparat, sa descoperiti aici imensul Parc al Independentei, dar si Monumentul National Bandera. Acesta a fost ridicat pentru a se comemora nasterea patriei in locul in care Manuel Belgrano a ridicat pentru prima data steagul argentinian.

Arhitectura orasului Rosario este in general de stil modern si reprezentativa pentru inceputul secolului al XX-lea. Veti mai putea vizita numeroase muzee, cum ar fi Muzeul Municipal de Arte Frumoase. Muzeul Istoric Provincial va va ajuta sa descoperiti cultura Americii Latine.

In Rosario, nimic nu este mai frumos decat o plimbare pe linistita de-a lungul fluviului La Costanera. 20 de km de-a lungul acestui fluviu pentru a va relaxa dupa vizitarea numeroaselor atractii de aici. Cea mai populara plaja de aici este La Florida.

Nu puteti vizita orasul fara sa admirati si casa natala a lui Che Guevarra. Autoritatile au refuzat sa o transforme in muzeu. In prezent aici functioneaza o banca. Mai puteti hoinari de-a lungul Bulevardului Otono unde numeroasele cafenele si terase va vor invita la relaxare.

Orasul Rosario are multe de oferit turistilor care aleg sa vina aici: parcuri foarte frumoase si spatii de promenada, hoteluri si restaurante, cafenele, baruri, magazine, buticuri, o multime de monumentele frumoase. Acesta este un oras extrem de interesant si plin de viata.

De asemenea, conditiile de aici sunt excelente iar preturile sunt acceptabile. Imprejurimile orasului merita si ele cu prisosinta o excursie. Cu zonele sale vechi, cu cladirile sale moderne, cu monumentele sale, Rosario este locul ideal pentru a descoperi o Argentina atat moderna, cat si una veche.

Rosario