Ghid turistic Salta

Recomandat pentru: rafting, traditii, tiroliana, peisaje, muzee

Despre Salta

Salta este un oras animat, cunoscut sub numele de “capitala din Nord”. Salta este asezat pe Valea Lerma, la 1187m deasupra nivelului marii oferind o panorama magnifica asupra muntilor vecini San Bernardo. Salta, “La Linda”, astfel denumita datorita arhitecturii sale si datorita peisajelor sale, si-a pastrat majoritatea constructiilor de tip colonial, lucru extrem de rar in Argentina.

Salta este cel mai mare oras din partea de nord-vest a Argentinei si constituie un punct strategic de comunicare cu Chili si Bolivia, un oras extrem de placut atat din punct de vedere climatic cat si din punct de vedere arhitectural. Orasul Salta a fost fondat in secolul al XVI-lea de catre spanioli.

Exista o multime de lucruri frumoase de vazut la Salta dar majoritatea turistilor vor pastra vie in memorie arhitectura coloniala a orasului, perfect conservata. Piata 9 de Julio este marginita de niste cladiri impresionante precum Cabildo construita in 1783, cladire ce adaposteste azi Museo Historico del Norte unde puteti afla o multime de lucruri interesante cu privire la istoria regiunii.

Veti descoperi, la Salta, o catedrala surprinzatoare, vopsita in galben si in roz. Catedrala adaposteste urna cu cenusa Generalului Martin Miguel de Guemes, figura importanta a Independentei argentiniene. O alta cladire, si ea la fel de colorata, este Biserica San Francisco, a carei fatada zugravita in rosu si auriu ii da un aspect particular. Vechea cladire Arias Rengal adaposteste azi Muzeul Artelor Frumoase. Muzeul de Arta Contemporana va permite sa descoperiti arta si cultura specifice regiunii.

Fanii artistului argentinian Nicolas Garcia Uriburu trebuie sa viziteze neaparat Muzeul Uriburi. Daca vreti sa admirati Salta de sus, luati telefericul din Parcul San Martin cu destinatia Cerro San Bernardo. Veti respira aerul cel mai pur in timp ce admirati peisajul.

Atractia principala in Salta ramane Tren a las Nubes (Trenul spre nori). Tren a las Nubes este o linie speciala (drumul dureaza in jur de 15 ore, iar excursiile se organizeaza in fiecare sambata din luna Aprilie pana in luna Octombrie) va duce la o altitudine de 4200m, pana la viaductul La Polvorilla precum si la satucurile indiene Los Cobres si San Antonio.

Dupa atatea vizite, urmeaza distractie si relaxare. Salta vi le ofera si pe acestea: cinema, teatre, Casa de Cultura oferind o multime de programe si expozitii interesante, spectacole si nu in ultimul rand concerte ale Orchestrei Simfonice din Salta. Pitorestii artizani va vor oferi spre vanzare creatii traditionale, de la statuete, pana la haine. O multime de trupe de muzicanti va vor intampina cu muzica traditionala.

Salta este locul ideal in care poti descoperi dansul si muzica argentiniana traditionala. In jurul pietelor principale din Salta puteti gasi o multime de restaurante in care puteti gusta din preparatele traditionale precum si din vinurile provenite din Valles Calchaquíes. In ceea ce priveste barurile si discotecile, cea mai cunoscuta locatie este La Balcarce.

Salta