Ghid turistic San Carlos de Bariloche

Recomandat pentru: schi, lac, rafting, drumetii, peisaje, natura

Despre San Carlos de Bariloche

Orasul San Carlos de Bariloche este una dintre principalele statiuni din Patagonia si din Argentina. Este un oras celebru datorita peisajelor si este un important centru turistic din Provincia Rio Negro. Orasul San Carlos de Bariloche se afla la 1650 de kilometri in sud fata de Buenos Aires.

Orasul este situat la poalele muntilor Anzi, este marginit de raul Nahuel Huapi, in parcul national cu acelasi nume, cel mai vechi din Argentina. Se afla si foarte aproape de frontiera cu Chile, fiind inconjurat intr-o parte de Anzi iar in cealalta parte de stepa patagoniana.

Numele de „Bariloche” provine dintr-un dialect local, Mapudungun, si inseamna literalmente, „poporul care vine din spatele muntilor”.

Este un oras de 12000 de locuitori si are o vocatie in principal turistica si stiintifica. Este si orasul cel mai populat din Anzii din Patagonia. Acesta atrage multi turisti, de toate felurile, in special argentinieini si brazilieni.

Acesta este centrul de vacanta pentru multi elevi si studenti care vin aici pentru petrecerile de sfarsit de an. Se vine aici in special pentru zapada si pentru schi, dar si in restul anului orasul este la fel de frumos – peisajele oferite de munti si de lacuri sunt extraordinare.

Orasul a fost fondat in mod oficial in anul 1902, sub numele de “Colonia Nahuel Huapi”.
Orasul este capitala departamentului Bariloche, care este denumit si „Elvetia argentiniana”. Este renumit datorita peisajelor, lacurilor sale, muntilor sai, fabricilor de ciocolata, centrului sau de schi – unul dintre cele mai vechi si cele mai intinse din America de Sud, dar si cursurilor de apa, bogate in somon si pastravi. Aici se practica si drumetii, escalade si sporturi nautice.

Orasul este extrem de interesant si datorita casutelor sale in stilul cabanelor elvetiene. Ai impresia ca ai ajuns intr-o zona extrem de pitoreasca in care casutele zici ca urca inspre munte.

Veti putea vizita, aici, Muzeul Patagoniei – care prezinta istopria primilor locuitori prehispanici ai reginuii sau sa mergeti cu un tren istoric pe vapori care ofera o priveliste magnifica asupra muntilor din jur. La bordul trenului au loc si spectacole de tango pentru turisti.

Trebuie, neaparat, sa vizitati si Catedrala – Iglesia Catedral Nuestra Senora del Nahuel Huapi si Portul San Carlos de unde puteti face plimbari pe lac, Centrul Civic, Biblioteca Emilio Frey si salile de expozitie.

Primaria poseda un turn cu un orologiu care prezinta la orele 12 si 18 o parada a unor personaje simbolice: indigeni, preoti, soldati etc. Calle Mitre este principala artera comerciala a orasului. Plecand de pe Calle Beschtedt puteti vizita unele edificii foarte vechi, cum ar fi o Capela care dateaza din 1905.

Parcul Cerro Viejo, care se afla la aproximativ 10 minute de Centrul Civic, va va ajuta sa faceti o plimbare agreabila si instructiva in mijlocul florei regiunii. Muzeul Muntelui prezinta informatii cu privire la pionierii schiului.

Ce poti manca in San Carlos de Bariloche? Peste – deliciosii pastravi si somoni din lacurile si raurile din regiune. Carne – veti putea degusta aici niste delicioase parilla, dar si carne de mistret si de cerb. Ciocolata – Bariloche este considerata ca fiind capitala ciocolatei.

Orasul San Carlos de Bariloche isi deschide bratele si va asteapta in inima Patagoniei argentieniene. Se pare ca timpul sta aici pe loc pentru ca vizitatorii sa-i contemple frumusetea. Exista putine locuri in lume unde statiunile sunt atat de marcate – peisajele se schimba aici sub imperiul zapezii, sub magia culorilor primavara, datorita lungilor seri de vara si a nuantelor spectaculoase toamna.

Activitati de petrecere a timpului liber in San Carlos de Bariloche
Cerro Catedral, Muntele Catedral, poseda dispune de 2000 de hectare schiabile, 97 de piste preparate si versanti adaptate tuturor nivelurilor. Cei care vor schia aici vor aprecia cu siguranta privelistile incomparabile si calitatea zapezii.

Canoe si kayak. Patagonia poseda niste fluvii fabuloase adaptate acestor activitati. Bariloche ofera un cadru impresionant, compus din flora intensa, viata slabatica si paduri care variaza in functie de anotimpuri.

Echitatie. Daca va doriti sa descoperiti natura intr-un mod inedit, puteti face excursii cu caii pe numeroasele potecute care inconjoara localitatea. Ideale pentru plimbari in familie.

Drumetii. La San Carlos de Bariloche si in imprejurimi, dispuneti de niste ocazii extraordinare de a vizita niste locuri minunate datorita unor poteci paradisiace.

Pescuit. San Carlos de Bariloche este paradisul pescuitului. Amatorii de pescuit vor descoperi aici o mare varietate de pesti, foarte calitativi. Orasul va ofera si un peisaj variat: paduri imense, fluvii mari si ghetari maiestuosi. Pescuitul sportiv este o activitate estivala ideala. Poate veti avea ocazia aici sa admirati si zborul condurilor.

Aventura, rafting, parapanta. San Carlos de Bariloche este cadrul ideal pentru practicarea unor sporturi de aventura. Geografia perfecta a orasului o permite din plin. Munti maiestuosi, paduri intinse, fluvii, parauri, lacuri… veti putea profita din plin de toate activitatile preferate.

San Carlos de Bariloche